Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 22 februari 2018

Två nya namn föreslås till Lantmännens styrelse

Sonat Burman-Olsson var tidigare VD för Coop Sverige. Kerstin Arnemo har varit chef för Inlandsbanan. Nu föreslås båda ta plats i Lantmännens styrelse.

Det är Lantmännens valberedning som inför föreningsstämman i Stockholm i maj presenterar förslag till ny styrelse.

Sonalt Burman-Olsson är civilekonom och född 1958. Hon har i dag flera styrelseuppdrag och var fram till i fjol VD och koncernchef för Coop Sverige.

Tidigare var hon vice VD och finanschef vid Ica Gruppen samt ansvarig för globala marknadsstrategier vid Electrolux.

Lantmästare och fårbonde

Lantmästare Kerstin Arnemo är även hon född 1958. Hon bedriver lammproduktion på familjens jordbruk i Jämtland och har parallellt styrelseuppdrag för bland annat Landshypotek och Jämtkraft.

Operativ chef för Inlandsbanan, affärsansvarig Elaton, Jämtkraft och VD för Östersund Automatsvarvning är några av hennes tidigare uppdrag.

”Kerstin Arnemo och Sonat Burman-Olsson har båda en gedigen erfarenhet av såväl operativa som strategiska uppdrag och har verkat på olika positioner inom företag kopplade till lantbruk och livsmedel, vilket kommer vara en tillgång i styrelsearbetet”, säger Kjell Eriksson, valberedningens ordförande, i ett pressmeddelande.

I år går mandattiden i Lantmännens styrelse ut för Ulf Gundemark, Ove Gustafsson, Pauline Lindwall och Thomas Magnusson. De båda sistnämnda har meddelat att de inte står till valberedningens förfogande.

Förutom nyval av Sonat Burman-Olsson och Kersin Arnemo föreslås omval av Ulf Gundemark och Ove Gustafsson.

LÄS MER: Per Olof Nyman: ”Ett helt fantastiskt år”Ännu ett rekordresultat för Lantmännen

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen