Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 26 april

Tyskland har dyraste strömmen

Tyska konsumenter har Europas dyraste elström, 3,20 kr/kWh. Högst är priset i ett band från sydväst till nordost, i det vind- och biogaskrafttäta nordväst samt i sydost nära vattenkraftverken i Alperna är priserna lägre.

 Europas dyraste elström finns i Tyskland. Allra mest kostar strömmen i ett band från sydvästra till nordöstra delen av landet.
Europas dyraste elström finns i Tyskland. Allra mest kostar strömmen i ett band från sydvästra till nordöstra delen av landet. FOTO: Per Emgardsson

Europas högsta elpriser finns i Tyskland. I genomsnitt kostar en kilowattimme tyska konsumenter 3,20 kr/kWh (0,322 €/kWh). De billigaste strömleverantörerna debiterar 2,75 kr/kWh (0,275 €/kWh). Priset är inklusive 19 procent moms.

Allra dyrast är strömmen i ett band från sydvästra till nordöstra delen av landet, lägsta elpriserna finns i nordväst och sydost. Det berättar TopAgrar som citerar Verbraucherportal StromAuskunft (www.stromauskunft.de)

Relaterade artiklar

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen