Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 21 februari 2017

Uthängning av veterinärer ett ökande problem

Veterinärer blir allt oftare uthängda i sociala medier – vilket kan leda till hot och smutskastning, rapporterar SR Västmanland.

FOTO: Doug Olson/Mostphotos

Fenomenet med att hänga ut olika yrkesverksamma personer i sociala medier drabbar också veterinärer i ökande grad. Sveriges Radio Västmanland har träffat en veterinär som fick sitt namn uthängt på en blogg efter att ha gjort en orosanmälan till länsstyrelsen.

Bloggaren publicerade både journalen, veterinärens namn, mejladress och arbetsplats efter att orosanmälan hade gjorts.

– Då mitt fulla namn stod där så slutade det med att det blev en del smutskastning i kommentarsfältet om mig, min personlighet och mig som veterinär, säger veterinären, som vill vara anonym, till radiokanalen.

Djursjukhuschefen på Evidensia i Strömsholm, Mia Runnérus, bekräftar att fenomenet med uthängda veterinärer har blivit allt vanligare. Anledningarna kan vara att djurägaren är missnöjd med behandlingen eller priset, och konsekvensen kan bli att veterinären får namn och bild publicerade på nätet.

– Våra veterinärer blir jättestressade över det här fenomenet, att de namnges på nätet. Det många gör är att de slutar läsa på Facebook, för de orkar inte se det, säger hon till SR Västmanland.

Relaterade artiklar

Till toppen