Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 9 april 2019

Utredningen mot Palle Borgströms Kilanda Säteri läggs ner

Utredningen om miljöbrott mot Kilanda säteri, som ägs av LRF:s förbundsordförande Palle Borgström och hans bror, har lagts ner.

 Utredningen om miljöbrott mot Kilanda säteri, som ägs av LRF:s förbundsordförande Palle Borgström och hans bror, har lagts ner. Brottet går inte att styrka, enligt polisens utredare.
Utredningen om miljöbrott mot Kilanda säteri, som ägs av LRF:s förbundsordförande Palle Borgström och hans bror, har lagts ner. Brottet går inte att styrka, enligt polisens utredare. FOTO: Ann Lindén

Det var efter att en hundägare hittat kadaverrester på gårdens ägor som anmälan gjordes till Ale kommun. Robert Andersson och hans kollega på miljökontoret åkte ut till skogspartiet, som ägs av Kilanda Säteri.

På platsen fann man fem döda kalvar och ett dött får samt rester från andra döda djur. Det fanns ingen öronmärkning på djuren, inte heller några iakttagelser eller synliga spår.

Går inte att styrka brott

Robert Andersson fotograferade platsen och de döda djuren, och gjorde den 18 mars en polisanmälan om eventuellt miljöbrott.

Nu har förundersökningen lagts ner, då brottet inte går att styrka. Enligt beslutet förväntas en vidare utredning inte leda till att brottet klaras upp och någon kan åtalas i ärendet.

LÄS MER: Palle Borgströms Kilanda säteri polisanmält

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen