Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 20 juni 2018

Vadsbo Mjölk byter Skånemejerier mot Arla

Vadsbo Mjölk byter från att ha producerat ekologisk mjölk till Skånemejerier, till att bli leverantör av konventionell mjölk till Arla.

FOTO: Göran Berglund

Vadsbo Mjölk, som har mjölkproduktion med cirka 1 300 kor har under tre år levererat mjölk till Skånemejerier. Tidigare var Vadsbo Mjölk leverantör till Arla, men bytte till Skånemjerier 2015. Nu söker Mariestadsföretaget återigen medlemskap i Arla.

– Treårskontraktet är snart slut. Vi har haft ett bra samarbete, men vi och Skånemejerier är överens om att inte fortsätta, säger Lars Svensson, som är VD för Vadsbo Mjölk, i ett pressmeddelande.

Start nästa år

Målet är att börja leverera konventionell mjölk till Arla från och med början av januari nästa år.

– Vi välkomnar Vadsbo Mjölk till Arla och ser det som ett positivt tillskott i volym eftersom vi gärna vill ha mer konventionell mjölk, säger Peter Kofoed, chef för Arlas medlemsrelationer i Sverige.

Han konstaterar att inträdet följer de regler som finns för nya medlemmar.

Ekologiskt blir konventionellt

Det innebär också att Arla, som har producerat ekologisk mjölk, nu ställer om till konventionell produktion. Däremot kommer moderbolaget Vadsbo Växtodling att fortsätta med ekologisk växtodling.

– Vi har en väl utarbetad handlingsplan för hur det ska gå till och ser det som en intressant utmaning. Vi har idag en bra status på besättningen och högt engagerade och duktiga medarbetare som kommer ta produktionen in i nästa fas, säger Lars Svensson.

LÄS OCKSÅ: Johan Ocklind ny VD för Vadsbo Mjölk

Relaterade artiklar

Till toppen