Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 11 oktober 2018

Varg attackerade får i Sala

En fårägare i Sala kommun fick en av sina tackor dödad av en varg i fredags. Det är det första angreppet i området på flera år.

 En varg har rivit en fårtacka i Bår i Sala kommun (bilden är taget vid ett annat tillfälle).
En varg har rivit en fårtacka i Bår i Sala kommun (bilden är taget vid ett annat tillfälle). FOTO: Marita Johansson

Det var i fredags som fårägaren i Bår utanför Möklinta i Sala kommun gick ut i hagen och gjorde upptäckten, enligt Jakt & Jägare.

Två besiktningsmän från Länsstyrelsen i Västmanland som skickades till platsen, kunde slå fast att en tacka hade dödats av en varg. De hittade dock inga DNA-spår av stora rovdjur vid hagen.

– Det gör att vi inte vet vilken individ det rör sig om, säger Tobias Hjortstråle, vilthandläggare på Länsstyrelsen i Västmanlands län, till Sala Allehanda.

Förskonade från angrepp

Under de senaste åren har området varit förskonat från vargangrepp. Inte heller finns det något känt vargrevir i den delen av Västmanland.

1 oktober började säsongens inventering, så kommer det bara snö syns spåren i snön och då kanske man får visshet om ett eventuellt revir, säger Tobias Hjortstråle.

LÄS MER: 26 får rivna i TivedenLÄS MER: En fjärdedel av fåren borta

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen