Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 11 oktober 2018

Varg attackerade får i Sala

En fårägare i Sala kommun fick en av sina tackor dödad av en varg i fredags. Det är det första angreppet i området på flera år.

 En varg har rivit en fårtacka i Bår i Sala kommun (bilden är taget vid ett annat tillfälle).
En varg har rivit en fårtacka i Bår i Sala kommun (bilden är taget vid ett annat tillfälle). FOTO: Marita Johansson

Det var i fredags som fårägaren i Bår utanför Möklinta i Sala kommun gick ut i hagen och gjorde upptäckten, enligt Jakt & Jägare.

Två besiktningsmän från Länsstyrelsen i Västmanland som skickades till platsen, kunde slå fast att en tacka hade dödats av en varg. De hittade dock inga DNA-spår av stora rovdjur vid hagen.

– Det gör att vi inte vet vilken individ det rör sig om, säger Tobias Hjortstråle, vilthandläggare på Länsstyrelsen i Västmanlands län, till Sala Allehanda.

Förskonade från angrepp

Under de senaste åren har området varit förskonat från vargangrepp. Inte heller finns det något känt vargrevir i den delen av Västmanland.

1 oktober började säsongens inventering, så kommer det bara snö syns spåren i snön och då kanske man får visshet om ett eventuellt revir, säger Tobias Hjortstråle.

LÄS MER: 26 får rivna i TivedenLÄS MER: En fjärdedel av fåren borta

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen