Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 15 januari 2019

Varg skjuten efter beslut om skyddsjakt

Under lördagen sköts en varg i Västerbottens län. Vargen har rört sig i länet sedan i höstas och rivit och dödat flera renar i området.

 En varg har skjutits utanför Sorsele sedan länsstyrelsen i Västerbottens län beslutat om skyddsjakt. Vargen på bilden har inget med texten att göra.
En varg har skjutits utanför Sorsele sedan länsstyrelsen i Västerbottens län beslutat om skyddsjakt. Vargen på bilden har inget med texten att göra. FOTO: Junge, Heiko

En varg har skjutits utanför Sorsele. Vargen sköts i lördags sedan länsstyrelsen i Västerbottens län beslutat om skyddsjakt, rapporterar flera medier.

Den skjutna vargen, en hanne, bedöms ha rivit och dödat flera renar.

Den hade rört sig i Västerbotten och Norrbotten sedan i höstas. I december avslog länsstyrelsen en ansökan om skyddsjakt på den. Men när vargen i inledningen av januari dödade flera renar på kort tid och dessutom började revirmarkera beslutade länsstyrelsen om skyddsjakt.

LÄS MER: Två vargar skjutna i Norge under nyårshelgenLÄS DEBATTEN: ”Bristande tilltro till rovdjurspolitiken”

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen