Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 18 oktober 2013

Världens starkaste man gör reklam för bruna bönor

Magnus Samuelsson, världens starkaste man 1998, vinnare av Let's Dance, lantbrukare på gården Linneberg i Östergötland – och ny frontperson för den öländska bruna bönan.

Magnus Samuelsson, tidigare världens starkaste man, blir den öländska bruna bönans svar på spenatens Karl-Alfred på de smaksatta bönkonserverna från Kalmar-Ölands Trädgårdsprodukter.
Bild 1/2Magnus Samuelsson, tidigare världens starkaste man, blir den öländska bruna bönans svar på spenatens Karl-Alfred på de smaksatta bönkonserverna från Kalmar-Ölands Trädgårdsprodukter. FOTO: Ann Lindén
Bild 2/2 FOTO: Ann Lindén

– Jag försöker alltid jobba med företag som gör bra saker som jag kan stå för eller som jag vill hjälpa. Eftersom man är lantbrukare i grunden och håller på med kost och träning så tycker jag det här känns jättebra. Det är en kul och sund produkt som odlas på ett bra sätt.

– 1998 blev du världens starkaste man, hur mycket har du bruna bönan att tacka för det?

– Nej, nu ska jag väl inte stå och säga att det var därför. Däremot tycker jag det är kul att ta en produkt och försöka paketera om den. Säger man "bruna bönor" så tänker alla på en specifik smak. Fast egentligen så har smaken inte med själva produkten att göra. Smaken på bruna bönor med fläsk har ju med såsen att göra.

Odlarföreningen Kalmar-Öland Trädgårdsprodukter vill göra bruna bönan till en del av fredagsmyset och har bland annat tagit fram en bönkonserv med tacosmak. Äter du själv bönor till fredagsmiddag?

– Jag sitter kanske inte med två skålar bönor och stoppar i mig framför TVn, men det går definitivt att göra god mat med dem.

Nu när du är frontperson för den öländska bruna bönan, får du fri tillgång på bönor då?

– Det får jag väl ändå hoppas!

 

Hör mer om den öländska bruna bönan och en intervju med Magnus Samuelsson i Lantbrukspodden som du hittar här.

Relaterade artiklar

Till toppen