Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 26 november 2019

Världsbanken satsar på kött i Bangladesh

Eftersom många människor i Bangladesh har en alltför ensidig kost, satsar nu Världsbanken 5 miljarder kronor för att de ska få tillgång till mer kött- och mjölkprodukter.

 Världsbanken satsar pengar för att människor ska få tillgång till mer kött- och mjölkprodukter, då många människor har en alltför ensidig kost i Bangladesh.
Världsbanken satsar pengar för att människor ska få tillgång till mer kött- och mjölkprodukter, då många människor har en alltför ensidig kost i Bangladesh. FOTO: bdspn

Bangladesh tar hjälp av både biståndspengar och internationella forskare för att hjälpa bönderna att öka sin kött- och mjölkproduktionen. Det rapporterar SR-programmet Vetenskapsradion.

Bland annat intervjuas en medelstor mjölkproducent i utkanten av mångmiljonstaden Dhaka, Bangladesh huvudstad. Han vill att forskningen ska leda till att djuren håller sig friskare så att de kan mjölka mer.

Ska ge mer varierad kost

Även köttproducenterna får ta del av Världsbankens satsning med 5 miljarder kronor i Bangladesh. Detta görs för att många människor har en alltför ensidig kost, enligt Johanna Lindahl, veterinär och forskare vid SLU, Uppsala universitet och Internationella boskapsforskningsinstitutet.

– Vi pratar om att det är bra att äta vegetariskt, men för många människor handlar det inte om att äta bra vegetariskt. Det handlar om att äta kanske ris dagligen, och det är kanske det enda du får – och det kan man inte leva bra på, förklarar hon.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen