Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 4 april 2019

Vegomässan ställer in i höst

Djurrättsalliansen har beslutat att inte genomföra Vegomässan i höst. Anledningen uppges vara att utställare hoppat av mässan efter vinterns medierapportering om koppling mellan mässan och djurrättsaktivister som hotat bönder.

 Största mässan för vegansk mat ställer in.
Största mässan för vegansk mat ställer in. FOTO: Mostphotos

De blir ingen Vegomässan i höst. Det beskedet kom från Djurrättsalliansen under torsdagen.

”Anledningen är främst det drev som Djurrättsalliansen och Vegomässan utsatts för efter att artiklar publicerades av Göteborgs-Posten och andra medier – vilket bland annat har lett till att utställare har hoppat av mässan”, skriver Djurrättsalliansen på sin hemsida.

Tidigare rapportering

Land Lantbruk har i flera artiklar skrivit om bland annat Ica och Axfoods deltagande i både Vegomässan och Djurens rätts mässa Vegovision och Icas beslut att hoppa av även från den mässan.

”Inget annat val”

Vegomässan öppnade första gången 2007 och var då den första veganska mässan i Norden. Sedan dess har mässan anordnats tolv gånger.

”Vi har gjort allt i vår makt för att rädda Vegomässan, men tyvärr gick det inte och därför har vi inget annat val än att ställa in mässan”, skriver Djurrättsalliansen.

Läs mer: ”Orimligt och absurt” säger Vegomässan om kravet på ansvarIca lämnar vegomässan 2019

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen