Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 19 mars

Versatile bygger stor Kubota

Kanadensiska Buhler ska bygga Kubotas nya större traktorserie. Mycket talar för att nya Versatile Nemesis blir basen för den nya traktorserien.

 Versatile Nemesis.
Versatile Nemesis. FOTO: Firmabild Buhler

Japanska Kubotas starkaste traktorer är i dag franskbyggda M7152 med 128 kW motoreffekt (175 hk). Det räcker inte långt i när storsäljarsegmentet nu finns mellan 150 och 220 kW.

Japanerna har därför slutit avtal med den kanadensiska Buhler Industries för att bygga en ny traktorserie som förlänger utbudet från Kubota uppåt, skriver brittiska Profi.

Kommer till Agritechnica

Buhler är mest kända för sina Versatiletraktorer. Den nya Kubotaserien ska byggas i företagets Winnipegfabrik. Bilder och närmare tekniska data släpps först när traktorerna visats för den nordamerikanska marknaden i höst. Så räkna med att maskinerna kommer till Agritechnica i november.

Enligt Farmers Weekly talar mycket för att de nya Kubotaserien kommer att bygga på Versatiles nya Nemesisserie med tre modeller mellan 128 och 154 kW.

Stärker ekonomin för Buhlers

För Kubota är fördelen med avtalet att snabbt få en ny större traktorserie medan ökad produktion i Winnipegfabriken stärker Buhlers ekonomi.

Versatile Nemesis drivs av 6,7 liters Steg V Cumminsmotorer kopplade till en powershifttransmission från ZF. Planer finns på en starkare steglös modell på 185 kW. Ännu finns ingen information om huruvida Kubota tänker marknadsföra traktorerna från Buhler i EU.

LÄS MER: Eltraktorn som inte slår knut på sladden (LRF Premium)LÄS MER: Mancel nytt europeiskt traktormärke

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen