Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 12 juli 2019

Vethem erbjuder nu digital vård även för lantbruksdjur

Den digitala veterinärtjänsten Vethem lanserar nu veterinärvård för lantbruksdjur. Ett nytt samarbete mellan LRF Media och Vethem ger alla LRF-medlemmar och prenumeranter på medlemstidningarna Land och Land Lantbruk en möjlighet att använda tjänsten till ett förmånligt pris.

 Ett nytt samarbete mellan LRF Media och Vethem ger nu alla LRF:s medlemmar och prenumeranter på medlemstidningarna Land och Land Lantbruk en möjlighet att välja digital vård för lantbruksdjur hos Vethem till ett rabatterat pris.
Ett nytt samarbete mellan LRF Media och Vethem ger nu alla LRF:s medlemmar och prenumeranter på medlemstidningarna Land och Land Lantbruk en möjlighet att välja digital vård för lantbruksdjur hos Vethem till ett rabatterat pris. FOTO: Unpslash

Den digitala veterinärtjänsten lanserades i oktober 2018 och riktade sig då till dem som har sällskapsdjur och hästar. Nu är tjänsten även öppen för dem med lantbruksdjur som gris, får, get och ko.

– Det har gått fantastiskt bra. Vi har haft nästan 40 000 nedladdningar av appen och hjälper många djur varje dag. Det är därför som vi nu känner oss tillräckligt trygga för att ta steget att erbjuda rådgivning och vård även för lantbruksdjur, säger Hidayet Tercan, grundare av den digitala tjänsten.

Öppet 07–24

Samarbetet med Vethem innebär att lantbrukare kan få snabb hjälp av en erfaren veterinär då Vethem har öppet alla dagar mellan 07.00 och 24.00. Djurägare bokar ett samtal i Vethem-appen och blir sedan uppringd av en veterinär för rådgivning, behandling och recept vid behov, dock inte antibiotika. Skulle djuret behöva uppsöka en fysisk klinik skriver veterinären en remiss.

– Det är väldigt enkelt. Man laddar ner appen, registrerar sitt eller sina djur med hjälp av bank-ID, bokar en tid och sedan ringer veterinären upp på avtalad tid. Det bästa är att ladda ner appen och registrera sitt djur, då har man alltid veterinären med sig om olyckan skulle vara framme.

33 veterinärer

För närvarande arbetar 33 veterinärer med Vethem och snart blir de ännu fler, bland annat veterinärer med lantbruksdjur som inriktning.

Har ni stött på någon utmaning med att ge veterinärvård digitalt?

– Det händer att djurägare ringer och förväntar sig att våra veterinärer ska skriva ut antibiotika åt deras djur. Men som digital veterinärvård skriver vi aldrig ut antibiotika, utan om veterinären tror att antibiotika kan behövas skickas ärendet vidare på remiss, säger Hidayet Tercan.

Fakta Vethem

Första samtalet är alltid gratis.

Om djurägaren har Agria djurförsäkring är samtalen fortsatt gratis. Det gäller i dag dock inte för lantbruksdjur, utan då är kostnaden 320 kronor och uppåt.

LRF:s medlemmar samt prenumeranter på Land Lantbruk och Land erbjuds ett rabatterat pris på tjänsten.

LÄS MER: Nu finns digital vård även för lantbruksdjur

Relaterade artiklar

Till toppen