Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 21 september 2018

Vi vill fylla upphandlingskartan med Sveriges kommuner

Många svenska kommuner är redan idag duktiga på att köpa svenskt kött, men efter sommarens rekordtorka har flera kommuner aviserat att man vill stötta det svenska lantbruket ännu mer genom att göra det enklare att köpa svenskt kött. Nu vill vi veta hur man gör i din kommun!

 Vi efterlyser svar från fler kommuner om hur de agerar efter sommarens torka.
Vi efterlyser svar från fler kommuner om hur de agerar efter sommarens torka. FOTO: Istock

Kommer din kommun servera mer kött, ändra rutiner, diskutera med leverantörer, justera upphandlingar eller tillskjuta mer pengar så att det blir möjligt att köpa kött från svenska lantbrukare?

Vi tycker att det är intressant att se hur det ser ut i hela Sverige. Och vi tror att ni också tycker det! Därför hoppas vi att ni vill hjälpa oss att fylla kartan med information.

Om du själv arbetar med frågorna vill vi gärna att du direkt bidrar med information så att vi får fylla kartan. Är du en engagerad medborgare kan du kontakta ansvarig i din egen kommun och uppmana de att bidra med information till kartan.

Två enkla sätt att bidra med information:

1. Skriv en kommentar i kommentarsfältet nedan med din information om hur det ser ut i din kommun. Länka gärna till ytterligare information.

2. Skicka ett mejl till red@landlantbruk.se

3. Tagga din kommun i sociala medier. Glöm inte hashtaggen #upphandlingskartan

LÄS MER: Kartläggning: Kommuner köper mer svenskt kött

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen