Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 2 september 2019

Vildsvin ska mätta pensionärerna i Växjö

Nu blir vildsvinskött ett återkommande inslag på menyn på äldreboenden i Växjö.

 En gång i månaden ska de boende inom äldreomsorgen få viltfärsbiffar alternativt viltgryta baserad på vildsvinskött. (Arkivbild)
En gång i månaden ska de boende inom äldreomsorgen få viltfärsbiffar alternativt viltgryta baserad på vildsvinskött. (Arkivbild) FOTO: Istock

Från och med nästa helg kommer vildsvinskött serveras till Växjö kommuns äldre en gång i månaden. Tidigare har vilt bara serverats vid enstaka tillfällen, men nu ska det bli en del av basmatsedeln.

– Jag är stolt över att vi nu tar nästa steg i vårt arbete med att servera närproducerade och ekologiska livsmedel till kommunens matgäster. Viltsvinskött är ett bra, gott kött som dessutom finns i vår närhet och därmed går i linje med våra mål om mer närproducerat, säger Eva Johansson (C), kommunalråd i Växjö, i ett pressmeddelande.

”Viltkött har efterfrågats”

Premiärhelgen 7 september får de äldre äta viltgryta med kantareller, gjord på vildsvin. Framöver kommer man servera till exempel viltfärsbiffar.

– Viltkött har efterfrågats, och vi är nu glada att vi kan möta den efterfrågan och servera det till kommunens äldre, säger Anneli Ekstedt, chef för måltidsorganisationen i Växjö kommun.

LÄS MER: LRF Östergötland och Vätternrundan serverar vildsvin”Få bukt med problemet – ät upp vildsvinen!”

Relaterade artiklar

Till toppen