Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 2 september

Vildsvin ska mätta pensionärerna i Växjö

Nu blir vildsvinskött ett återkommande inslag på menyn på äldreboenden i Växjö.

 En gång i månaden ska de boende inom äldreomsorgen få viltfärsbiffar alternativt viltgryta baserad på vildsvinskött. (Arkivbild)
En gång i månaden ska de boende inom äldreomsorgen få viltfärsbiffar alternativt viltgryta baserad på vildsvinskött. (Arkivbild) FOTO: Istock

Från och med nästa helg kommer vildsvinskött serveras till Växjö kommuns äldre en gång i månaden. Tidigare har vilt bara serverats vid enstaka tillfällen, men nu ska det bli en del av basmatsedeln.

– Jag är stolt över att vi nu tar nästa steg i vårt arbete med att servera närproducerade och ekologiska livsmedel till kommunens matgäster. Viltsvinskött är ett bra, gott kött som dessutom finns i vår närhet och därmed går i linje med våra mål om mer närproducerat, säger Eva Johansson (C), kommunalråd i Växjö, i ett pressmeddelande.

”Viltkött har efterfrågats”

Premiärhelgen 7 september får de äldre äta viltgryta med kantareller, gjord på vildsvin. Framöver kommer man servera till exempel viltfärsbiffar.

– Viltkött har efterfrågats, och vi är nu glada att vi kan möta den efterfrågan och servera det till kommunens äldre, säger Anneli Ekstedt, chef för måltidsorganisationen i Växjö kommun.

LÄS MER: LRF Östergötland och Vätternrundan serverar vildsvin”Få bukt med problemet – ät upp vildsvinen!”

Relaterade artiklar

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen