Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 3 december 2019

Ville skapa dialog om framtidens utmaningar

Vad berättade du för publiken Joel Glemne, teknisk chef och medgrundare av företaget Skira, som var en av talarna på LRF Medias mötesplats Bondebåten på Östersjön i förra veckan.

 Joel Glemne från Skira involverade publiken av lantbrukare i sin föreläsning på Bondebåten 2019.
Joel Glemne från Skira involverade publiken av lantbrukare i sin föreläsning på Bondebåten 2019. FOTO: Lena Johansson

– Jag och Felicia Bindekrans som arbetar med försäljning och marknadsföring vid Skira försökte tillsammans med publiken utröna vad som är framtidens utmaningar med svensk spannmålshandel. Det blev en givande interaktiv föreläsning med ett gäng skickliga lantbrukare. Jag är positivt överraskad av både mottagandet och antalet deltagare.

Motsvarade resan med Bondebåten dina förväntningar?

– Absolut. Vi hoppades få till stånd en föreläsning där vi från Skira kunde berätta vad vi tror om framtiden och där lantbrukarna själva delade med sig av sina tankar. Det fick vi. Vi fick också nya kontakter med lantbrukare och potentiella affärspartners.

Kan du nämna någon av slutsatserna om framtidens spannmålshandel utifrån det ni diskuterade?

– Att tekniken inte kan lösa uppgifter på egen hand, utan att den måste gå hand i hand med det värde som levereras. Det kräver nära kontakt med mottagaren.

Har du något förslag på hur Bondebåten kan utvecklas?

– Jag tror att arrangemanget skulle vinna på att den gemensamma middagen på kvällen är avskild från andra gäster på båten och att den kanske har en dedikerad toastmaster eller liknande. Det var en trevlig middag på det här sättet också, men vill man stärka samhörigheten och åstadkomma något minnesvärt bör middagen integreras med hela upplevelsen.

LÄS MER: Över 25 000 underskrifter mot sänkt jordbruksbudgetLÄS MER: Så ser grundvattennivåerna ut i din del av landet

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen