Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 12 mars 2018

Vinskribent blir Tysklands nya jordbruksminister

När Tysklands nya regering svärs in på torsdag blir Julia Klöckner landets nya jordbruksminister.

 Julia Klöckner blir på onsdag Tysklands nya jordbruksminister.
Julia Klöckner blir på onsdag Tysklands nya jordbruksminister. FOTO: IBL

Det innebär att Tyskland nu får en ny regering, efter det kaos som rått i ett halvår. Angela Merkels CDU stötte på oväntade motgångar, både i valet med svaga röstsiffror, och senare i att bilda regering.

Lång erfarenhet

CDU-politikern Julia Klöckner, som är 45 år, har lång politisk erfarenhet, som ledamot i förbundsdagen mellan 2002 och 2011 och som ledare i delstartsdepartementet, samt har även arbetat som vinskribent. Som jordbruksminister kommer Julia Klöckner att ansvara för livsmedels- och jordbruksministeriet, i en regering med krist- och socialdemokratiska ministrar.

Flera tunga frågor

Hon växte upp i på en vingård i den tyska delstaten Rheinland-Pfalz och arbetade som vinkännare innan hon gav sig in i politiken. Samtidigt tillsätts Svenja Schultze som ansvarig för miljöfrågor, med flera tunga frågor som tangerar jordbruksfrågorna, exempelvis glyfosatfrågan, där Tyskland röstade ja men där miljöministern velat se ett nej.

LÄS OCKSÅ: Tyskland tänker försvara CAP

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen