Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 23 september 2013

Vinterprogram söker sin berättare

I somras gjorde mjölkbonden Malin Sundin ett eget sommarprogram i Land Lantbruks podcast. Nu tänker vi upprepa succén med ett vinterprogram men vem ska bli vinterpratare?

Malin Sundin, mjölkbonde från Orsa, berättade i sitt sommarprogram om hur skottandet av gödsel senare ledde henne till kärleken. Men också hur det är att vara ung bonde i dag. Succén lät inte vänta på sig och programmet har laddats ner av många som har uppskattat sommarpratet.

Nu letar vi efter en ny person som vill göra ett vinterprogram i Land Lantbruks podcast.

– Vi söker en person som har en spännande historia att berätta om sig själv, kanske ett ögonblick som förändrade allt eller hur slumpen ledde till varför livet ser ut som det gör i dag. Personen måste ha anknytning till lantbruket, skogen eller de gröna näringarna på något sätt, säger Anna Nilsson, en av programledarna och producenterna bakom podcasten.

För den som vill bli vinterpratare har hon några tips.

– Tänk på vad det är du vill förmedla till podcastens lyssnare. Vad är ditt mål med ditt vinterprat? Våra producenter kommer att hjälpa dig med att skapa ett bra manus, men det kommer att krävas en hel del tid och arbete från din sida också.

Om du känner dig manad eller vet någon som skulle passa bra att vara vinterpratare, mejla till Land Lantbruks radioredaktion: lantbrukspodden@lrfmedia.lrf.se med en kort beskrivning av dig själv och den historia du vill dela med dig av till lyssnarna.

Malin Sundins sommarprat hittar du här.

Fakta: Podcast

  • Podcast är ett digitalt radioprogram som kan laddas ner till datorer eller smarta mobiltelefoner. Tekniken gör det möjligt att lyssna på programmet när man vill och var man vill, det går även att pausa i programmet.
  • Land Lantbruks podcast, Lantbrukspodden, kom ut första gången i slutet av april i år. Varannan torsdag kommer ett nytt avsnitt ut på www.lantbruk.com/podcast och på iTunes.

Här finns en beskrivning över hur du gör för att ladda hem Lantbrukspodden till Iphone.

Relaterade artiklar

Till toppen