Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 7 mars 2017

WWF vill halvera köttkonsumtionen

I veckan kom Jordbruksverket med statistik som visar att svenskarnas köttkonsumtion nått rekordnivå. Nu reagerar Världsnaturfonden (WWF) på trenden och kräver motverkande åtgärder.

FOTO: Mostphotos

WWF är kritiska till att köttkonsumtionen i Sverige har ökat och vill nu att regeringen tar fram en plan för att halvera konsumtionen av kött i landet. Det skriver organisationen i ett pressmeddelande på tisdagsförmiddagen.

Kycklingkött mest populärt

Den statistik som Jordbruksverket presenterade i veckan visar att köttförbrukningen per person under 2016 ökat med ett halvt kilo. Störst var ökningen i konsumtion av kycklingkött där förbrukningen ökat med 5,5 procent.

Under samma år minskade produktionen av nöt-, gris- och lammkött, delvis uppvägt av ökad import av både nöt- och lammkött.

"Behöver fler betande djur"

WWF framhåller trots kravet att organisationen ser fördelar med att det kött som ändå konsumeras producerats på svensk mark.

– Att importen ökat för framförallt nöt och lammkött är ett steg i fel riktning. Vi behöver fler betande djur i det svenska landskapet och fler medvetna konsumenter i matbutiken, säger Anna Richert, matexpert på WWF.

LÄS MER: Rekord i kött- och äggätande

Relaterade artiklar

Till toppen