Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ledare 7 augusti 2019

"Jordbruk är inte en ideologisk hobby"

Land Lantbruk har gjort ett svep över vad andra medier skriver om de gröna näringarna på debatt- och ledarplats.

FOTO: Mostphotos

”Jordbruk är inte en ideologisk hobby”

Motståndet mot både GMO och konventionell odling en ideologisk stridsfråga som utgör vissa miljörörelsers existensberättigande. Delar av rörelser som nu återfinns i regeringsställning har tagit med sig engagemanget, som inte i första hand grundas på vetenskap, skriver Skaraborgs Allehanda i en ledare.

Skaraborgs Allehanda 2 augusti

”Svenska politiker måste stå upp för vetenskap och innovation”

För att klara klimatet samtidigt som vi blir fler människor på jorden måste vi odla mer effektivt. Att från jordbruket få högre avkastning från mindre yta är en av nycklarna för att sänka våra utsläpp globalt, skriver Jessica Polfjärd, moderat Europaparlamentariker.

Skaraborgs Allehanda 2 augusti

”Om vi ska rädda Östersjön måste jordbruket förändras”

Problemen för Östersjön radar upp sig och situationen kommer inte bli bättre förrän jordbruket tar sitt ansvar. Lösningen finns i ekologiska kretsloppsjordbruk, skriver Artur Granstedt, docent i växtodlingslära, och Anders Alm, Östersjöexpert på WWF i en debattartikel i DN.

Dagens Nyheter 30 juli

”Lantbruket tar sitt ansvar för övergödningen”

Övergödningen av Östersjön är en komplex fråga som lantbruket arbetat länge med. En omställning till ekologiska kretsloppsjordbruk är dock inte hela lösningen, skriver Markus Hoffman, vattenexpert på LRF, i ett debattsvar i Dagens Nyheter.

Dagens Nyheter 31 juli

”Ekologiskt jordbruk ökar övergödningen”

Att ”ekologiska kretsloppsjordbruk” skulle minska urlakningen och klimatpåverkan stämmer inte. Snarare tvärt om, skriver Kersti Linderholm, agronomie doktor, i en replik till Artur Granstedt och Anders Alm.

Dagens Nyheter 30 juli

Det här är en ledarartikel skriven av Land Lantbruks ledarskribenter. Land Lantbruk är LRFs medlemstidning och partipolitiskt obunden.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen