Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ledare 27 september 2018

Kerstin Davidson: ”Vi vill ha en fri och öppen debatt”

En debattartikel publicerad i Land Lantbruk har vållat en intensiv debatt på tidningens Facebooksida. I artikeln säger skribenten att han är besviken på de landsbygdsbor och bönder som lagt sin röst på Sverigedemokraterna i valet.

Det här är en ledarartikel skriven av Land Lantbruks ledarskribenter. Land Lantbruk är LRFs medlemstidning och partipolitiskt obunden.

 Kerstin Davidson, ledarskribent i Land Lantbruk.
Kerstin Davidson, ledarskribent i Land Lantbruk. FOTO: Ann Lindén

Det har försvagat Alliansen, menade skribenten Knut Svensson, och öppnar för landsbygdsfientliga förslag.

Tonläget i debatten på Land Lantbruks Facebooksida är bitvis aggressivt, många drar sig inte för att ta till förolämpande ord som ”han ljuger”, ”tråkig dynga”, ”skit” och ”trams” – för att nu ta några exempel.

Partipolitiskt obunden tidning

Andra har inte förstått att artikeln är ett debattinlägg skriven av en utomstående debattörskribent. Åsikterna är hans och inte redaktionens, vilket gäller samtliga debattinlägg som vi publicerar.

Land Lantbruk är en partipolitiskt oberoende tidning. Men vi vill ha en fri och öppen debatt kring de ämnen som rör det gröna näringslivet och landsbygden. Och det är givetvis fritt fram att komma in med genmälen till inlägg som publicerats.

Håll god ton

Men diskussionen måste föras i sak, med respekt för motdebattören och utan tillmälen och smutskastning.

För övrigt kan det vara värt att påpeka att vi kort före valet också publicerade en debattartikel skriven av en Sverigedemokrat.

LÄS MER: ”SD:s väljare omedvetna om följderna för landsbygden”

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen