Lösning i sikte på mordbrand hos minkuppfödare

Polisen har gott hopp om att lösa vem som i juni tände eld på en minkuppfödares bil. Med hjälp av en film och mobiltrafik ska gärningspersonen ringas in. – Det har inte skett några frihetsberövanden ännu, men jag hoppas på det, säger Jesper Koch, utredare vid polisen i Falkenberg.

Utredningen av den anlagda bilbranden hos en minkuppfödare går mot sitt avslut, och polisen hoppas kunna hitta den skyldige. (Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.)
Utredningen av den anlagda bilbranden hos en minkuppfödare går mot sitt avslut, och polisen hoppas kunna hitta den skyldige. (Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.) FOTO: NICLAS HAMMARSTRÖM/AFTONBLADET/TT

Det var i mitten av juni som en bil utanför en minkuppfödares bostad utanför Falkenberg började brinna. Mannen och hans familj låg och sov, men vaknade av den smäll som uppstod. Ytterligare en bil som stod i närheten fick också skador. Branden, som riskerade att sprida sig till det intilliggande huset, konstaterades vara anlagd. Militanta djurrättsaktivister tog senare på sig ansvaret för mordbranden.

Finns mycket utredningsmaterial

En mörkklädd person sågs springa från platsen och nu finns det hopp om att få reda på vem den personen är, enligt polisen i Falkenberg.

– Vi har en jättebra film, som bearbetas av experter för att få fram en gärningsperson. Sen är analyserna av all datatrafik som skett i anslutning till brottplatsen klar, så nu återstår bara att hitta ingångar i det. Det är väldigt mycket material så någonting borde vi få fram där, säger Jesper Koch, utredare vid polisen i Falkenberg, till Land Lantbruk.

Misstänkt person kan ha gjort misstag

Visserligen har djurrättsaktivisterna blivit lite mer slipade, och undviker att använda sina telefoner, men enligt Koch händer det rätt ofta att misstänkta individer begår misstag.

– Det är många i den här sfären av aktivister som inte är speciellt garvade brottslingar. Då gör man misstag, och nu är det en person i ledarskiktet som har gjort det. Så jag ser hoppfullt på det här än så länge, avslutar Jesper Koch.

LÄS MER: Mordbrand hos minkuppfödare i Halland

LÄS MER: Polisen: ”Aktivismen har absolut ökat”