Miljontals kronor från Sveriges Djurbönder söker ägare

– Hör av Er! Här finns pengar att hämta, säger Jan Tholerus, koordinator för Sveriges Djurbönders likvidation.

FOTO: MOSTPHOTOS

Tusentals medlemmar riskerar att bli utan pengar och aktier vid Sveriges Djurbönders likvidation eftersom de inte hört av sig till föreningen.

– Hör av Er annars går ni miste om både pengar och aktier, säger Jan Tholerus, styrelseledamot och koordinator för likvidationen.

Kapital på 300 miljoner

I mars bestämde en enhällig stämma att Sveriges Djurbönder ska upphöra som förening och den nödvändiga likvidationsprocessen startade.

Föreningen har ett kapital på drygt 300 miljoner kronor och 3,6 miljoner aktier i HK Scan (värda cirka 100 miljoner kronor) som ska delas ut till medlemmarna. Tillgångarna delas ut i proportion till varje medlems insatskapital.

Under våren har brev skickats ut till varje medlem med instruktioner hur de ska göra för att få del av tillgångarna.

”Riskerar att gå miste om pengarna”

Brev har skickats ut till föreningens alla 13 700 medlemmar. I brevet ges instruktioner hur medlemmarna rent praktiskt ska gå tillväga.

– Men flera tusen medlemmar har ännu inte hört av sig och riskerar att gå miste om pengarna, säger Jan Tholerus.

Mellan 3 000 och 5 000 medlemmar har ännu inte svarat - Jan Tholerus kan inte vara mer precis än så.

Utbetalningarna börjar i höst och pågår i omgångar över årsskiftet.

– För att vara med från början bör man höra av sig de närmaste veckorna, säger Jan Tholerus.

”Onödigt att missa”

Han uppmanar de som ännu inte reagerat på brevet att gå in på föreningens hemsida och logga in sig med sin pinkod och följa instruktionerna.

Jan Tholerus har ingen bra förklaring till varför så många inte hört av sig men möjligtvis beror det på att en del medlemmar inte har gjort affärer med föreningen på många år. Och därför inte har koll på vad som händer.

De pengar som inte går att dela ut kommer att placeras på ett speciellt konto i avvaktan på sina rättmätiga ägare men den som vill vara med om utdelningen från början bör höra av sig omgående.

– Det kan röra sig om mycket pengar för många så det är onödigt att missa dem genom att inte gå in och registrera sig, säger Jan Tholerus.

LÄS MER: Sveriges Djurbönder upphör

Sveriges Djurbönder väljer att avvecklas