Nu blir deras mässamarbete gränslöst

Agromek och Borgeby Fältdagar, två av Europas största lantbruksmässor, startar ett samarbete för att öka utbytet för mässdeltagarna.

Andreas Mårtensson på Borgeby Fältdagar och Claus Hermansen på Agromek.
Andreas Mårtensson på Borgeby Fältdagar och Claus Hermansen på Agromek. FOTO: PRIVAT

De två mässorna Borgeby Fältdagar och Agromek startar nu ett samarbete mellan Sverige och Danmark.

Vill korsa gränserna

Projektet är tänkt att göra det enklare för mässbesökare att korsa gränsen. En resa kommer att arrangeras från Danmark till mässan i Borgeby utanför Lund i juni. Den andra resan sker från Sverige till Herning på Jylland. Arrangemang och marknadsföring inför mässorna sköts från respektive land.

– Lantbruksgästerna får möjlighet att besöka de två största mässorna i Skandinavien, både ute och inomhus vilket bara gynnar den professionelle lantbrukaren, säger Andreas Mårtensson, mässansvarig på Borgeby Fältdagar, i ett pressmeddelande.

Han hoppas att samarbetet kommer att fördjupas, så att arrangörerna tillsammans kan tillgodose besökarnas efterfrågan inom lantbruksmässor.

"Får inte missa"

Agromek inleder med en buss för danska gäster i juni.

– Det är viktigt för oss att visa både danska och svenska lantbrukare, att det finns två mässor i Norden, som man inte får missa om man vill veta vad som är på gång i lantbruksbranschen, säger Claus Hermansen, direktör för Agromek.

LÄS OCKSÅ: På Borgeby trixas det i maskinparken