Öland har fått distriktsveterinärstation

Distriktsveterinärernas verksamhet är nu permanent på Öland. Veterinärerna utgår från Algutsrum, nära Ölandsbron, och bedriver i första hand fältverksamhet för lantbrukets djur och häst.

En distriktsveterinärstation har öppnat i Algutsrum på Öland och därmed är jourverksamheten för öns lantbrukare tryggad.
En distriktsveterinärstation har öppnat i Algutsrum på Öland och därmed är jourverksamheten för öns lantbrukare tryggad. FOTO: ANN LINDÉN

Med den nyligen startade verksamheten har lantbrukare och hästägare på Öland tillgång till både akutsjukvård och förebyggande vård. För att ha möjlighet att erbjuda beredskap för akut sjuka djur dygnet runt samarbetar Distriktsveterinärerna med privata fältveterinärer i området.

Samarbetar kring beredskap

– Det ska bli jättespännande att följa vår etablering på Öland. Vi kommer i en inledande fas att samarbeta främst kring beredskapen med de privata veterinärerna för att sedan över tid växla upp vår styrka, säger Fredrik Weimarsson, regionchef Syd på Distriktsveterinärerna, i ett pressmeddelande från Mörbylånga kommun.

Han fortsätter:

– Öland är spännande då det är ett oerhört lantbruksdjurstätt område så jobb lär det finnas. Jag är jättenöjd med det team vi lyckats skapa som tillsammans har en stor erfarenhet från tidigare jobb både inom och utanför Distriktsveterinärerna.

Efterfrågad verksamhet

Arbetsgruppen på Öland består idag av tre veterinärer och en projektledare med fokus på lantbrukets djur.

– Det känns väldigt bra med en ny företagsetablering i vår kommun. I det här fallet är det dessutom en verksamhet som är oerhört viktig för våra lantbrukare bland annat. Vi hälsar en efterfrågad verksamhet välkommen till oss, säger Ann Willsund kommundirektör i Mörbylånga kommun.

LÄS MER: Akut veterinärsituation på Öland får lösning