Om oss

Land Lantbruk och Skogsbruk är Sveriges största lantbrukstidning med 166 000 läsare varje vecka. Tidningen kommer ut på torsdagar eller fredagar, beroende på postutdelningen, och bevakar i första hand frågor som rör företagare vars verksamhet har sin bas i jorden, skogen och/eller landsbygdens miljö. Tidningen består av två delar, Land Lantbruk samt Land Skogsbruk och är LRF:s medlemstidning men den distribueras även till ett stort antal prenumererande icke-medlemmar. Har du tips och synpunkter? Hör av dig till redaktionen.

Har du tips och synpunkter? Hör av dig till redaktionen.

Annika R Hermanrud

Publisher och ansvarig utgivare för Land Lantbruk & Land Skogsbruk

E-post: annika.r.hermanrud@lrfmedia.se

Telefon: 010-184 41 82

Annika Lindecrantz

Stf ansvarig utgivare och chefredaktör för Land Lantbruk & Land Skogsbruk

Journalist sedan 25 år tillbaka, har arbetat som chefredaktör och ansvarig utgivare de senaste 18 åren. Har erfarenhet från media som bevakar lant- och skogsbruk, primärproduktion, livsmedelsproduktion och dagligvaruhandel. I släkten finns mjölkbönder, grisuppfödare, äggproducenter, skogsägare och hästgårdsägare, så de frågor som Land Lantbruk och Skogsbruk bevakar är viktiga för mig.

E-post: annika.lindecrantz@landlantbruk.se

Telefon: 070-728 55 50

Anna Nilsson

Politisk chefredaktör

Uppväxt på ett aktivt lantbruk med växtodling, grisuppfödning och skog i sydöstra Småland. Lantbruksjournalist som tidigare har varit chefredaktör för månadsmagasinet Lantmannen, reporter på Land Lantbruk och lokalredaktör på tidningen Barometern i Småland. Examen i landsbygdsutveckling från Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, och i journalistik från Uppsala universitet.

E-post: anna.nilsson@landlantbruk.se

Telefon: 010-184 41 60

Marie Henningsson

Redaktör Land Lantbruk

Journalist som utgår från Jönköping och som har sina rötter fast förankrade i den småländska moränen. 23 år som lantbruks- och skogsbruksreporter. Dessförinnan många år som reporter på lokaltidning. Tycker att det bästa med jobbet är mötet med läsarna i deras verklighet och sedan få dela det med hjälp av text och bild.

E-post: marie.henningsson@landlantbruk.se

Telefon: 010-184 44 25

Maria Gramer

Redaktör Land Skogsbruk och producent av Lantbrukspodden

Journalist sedan drygt 30 år med bred redaktörserfarenhet från bland annat Svenska Dagbladet, TT och diverse branschtidningar. Har under mina år i branschen haft förmånen att få bevaka inrikespolitik, näringsliv och kultur - och nu lära mig ännu mer om skogsbranschen. Jag delar min tid mellan Stockholm och Hälsingland där jag är uppväxt och familjen har ett gäng Helsingefår och skog att ta hand om.

E-post: maria.gramer@lrfmedia.se

Telefon: 070-586 50 74

Rebecca Johansson

Reporter lantbruksteknik

Jag är journalist som tyvärr tillbringar allt mindre tid i traktorn och ute på åkern. Är uppvuxen på en gård med vall- och spannmålsodling, hästar och får. Efter studenten från Stora Segerstad Naturbrukscentrum jobbade jag på gården i några år som maskinförare. 2017 sadlade jag om och började plugga till journalist och har innan Land Lantbruk jobbat på Sveriges Radio. Tycker det bästa med jobbet är att vara ute på språng och möta människor.

E-post: rebecca.johansson@landlantbruk.se

Telefon: 076-719 63 52

Göran Berglund

Reporter lantbruk

Yrkesverksam journalist sedan 1987. Under över 20 år sportchef respektive rättsreporter på Nya Lidköpings-Tidningen. Började 2009 på Land Lantbruk med placering i Skara.

E-post: goran.berglund@landlantbruk.se

Telefon: 010-184 42 83

Johan Sedenius

Reporter lantbruksekonomi

Ekonomi- och nyhetsjournalist sedan drygt 30 år. Examen från Journalisthögskolan i Stockholm (JMK). Erfarenhet från bland annat DN, SvD, TT, landsortspress samt branschpress med inriktning på livsmedelssektorn. På LRF Media sedan 2015.

E-post: johan.sedenius@landlantbruk.se

Telefon: 076-607 55 07

Kristina Hansén

Politik- och EU-reporter lantbruk

Agronom inom landsbygdsutveckling med förkärlek för djur i allmänhet och får i synnerhet. Lyfter gärna goda exempel inom animalieproduktionen men blundar inte för problemen. Tillbringar mycket tid på familjens gård på Upplandsslätten.

E-post: kristina.hansen@landlantbruk.se

Telefon: 073-3308769

Sofie Olsson

Djurreporter lantbruk

Jag växte upp på mina föräldrars gård med nötköttsuppfödning, växtodling och skogsbruk i norra Småland, alldeles på gränsen till Östergötland. Efter flera år boendes utomlands i Nederländerna och Tyskland landade jag i Vimmerby och började mitt första journalistjobb på Vimmerby Tidning. Där blev jag kvar i fyra år. Jag bor fortsatt kvar i Vimmerby på en liten gård där jag har några får, höns och ankor. Det allra roligaste med jobbet är förstås att få komma ut och träffa människor men också att få lära sig nya saker.

E-post: sofie.olsson@landlantbruk.se

Telefon: 076-325 78 08

Maria Zander

Digitalt ansvarig landlantbruk.se, reporter

E-post: maria.zander@lrfmedia.se

Telefon: 072-974 47 27

Gunnar Andersson

Reporter skogsbruk

Jag har dryga 20 års erfarenhet som journalist och skriver med utgångspunkt från Umeå om allt intressant som händer inom skogsnäringen. Jag har givetvis ett litet extra fokus på Norrland men är också intresserad av näringspolitik i allmänhet och teknik.

E-post: gunnar.andersson@landlantbruk.se

Telefon: 072-888 19 62

Helena Gohde

Reporter skogsbruk

Jag har varit journalist sedan 2000-talet var ungt, har främst arbetat på lokaltidningar i Stockholms kranskommuner men härstammar från de Västernorrländska skogarna. Mitt bevakningsområde är just skogen, från alla möjliga vinklar, och geografiskt bevakar jag främst området från Värmland i söder till Hälsingland i norr.

E-post: helena.gohde@landlantbruk.se

Telefon: 076-868 03 12