Om oss

Land Lantbruk och Skogsbruk är Sveriges största lantbrukstidning med 166 000 läsare varje vecka. Tidningen kommer ut på torsdagar eller fredagar, beroende på postutdelningen, och bevakar i första hand frågor som rör företagare vars verksamhet har sin bas i jorden, skogen och/eller landsbygdens miljö. Tidningen består av två delar, Land Lantbruk samt Land Skogsbruk och är LRF:s medlemstidning men den distribueras även till ett stort antal prenumererande icke-medlemmar. Har du tips och synpunkter? Hör av dig till redaktionen.

Har du tips och synpunkter? Hör av dig till redaktionen.

Annika R HermanrudPublisher för Land Lantbruk & Land Skogsbruk

Annika LindecrantzTf chefredaktör och ansvarig utgivare Land Lantbruk och Land Skogsbruk

Telefon:
Lena JohanssonPolitisk chefredaktör

Uppvuxen på ett lantbruk utanför Enköping. Drygt 40 år som journalist på olika dags- och facktidningar, de senaste 30 åren i LRF-koncernen. Ordförande för Internationella Federationen för lantbruksjournalister.

Telefon: 010-184 43 74
Anna NilssonLedarskribent

Uppväxt på ett aktivt lantbruk med växtodling, grisuppfödning och skog i sydöstra Småland. Lantbruksjournalist som tidigare har varit chefredaktör för månadsmagasinet Lantmannen, reporter på Land Lantbruk och lokalredaktör på tidningen Barometern i Småland. Examen i landsbygdsutveckling från Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, och i journalistik från Uppsala universitet.

Telefon: 010-184 41 60
Rebecca JohanssonTeknikreporter, Land Lantbruk

Jag är journalist som tyvärr tillbringar allt mindre tid i traktorn och ute på åkern. Är uppvuxen på en gård med vall- och spannmålsodling, hästar och får. Efter studenten från Stora Segerstad Naturbrukscentrum jobbade jag på gården i några år som maskinförare. 2017 sadlade jag om och började plugga till journalist och har innan Land Lantbruk jobbat på Sveriges Radio. Tycker det bästa med jobbet är att vara ute på språng och möta människor.

Telefon: 076-719 63 52
Gunnar AnderssonReporter skogsbruk

Jag har dryga 20 års erfarenhet som journalist och skriver med utgångspunkt från Umeå om allt intressant som händer inom skogsnäringen. Jag har givetvis ett litet extra fokus på Norrland men är också intresserad av näringspolitik i allmänhet och teknik.

Telefon: 072-888 19 62
Camilla OlssonRedaktör Land Lantbruk

Har en examen från JMK (Journalisthögskolan) i Stockholm och har sedan dess arbetat bland annat på flera lokaltidningar, P4 Västmanland, Aftonbladet och Land. Älskar att odla, beskära och utveckla trädgårdsintresset.

Telefon: 073-644 63 85
Helena GohdeReporter skogsbruk

Jag har varit journalist sedan 2000-talet var ungt, har främst arbetat på lokaltidningar i Stockholms kranskommuner men härstammar från de Västernorrländska skogarna. Mitt bevakningsområde är just skogen, från alla möjliga vinklar, och geografiskt bevakar jag främst området från Värmland i söder till Hälsingland i norr.

Telefon: 076-868 03 12
Marie HenningssonReporter skogsbruk och lantbruk

Journalist som utgår från Jönköping och som har sina rötter fast förankrade i den småländska moränen. 23 år som lantbruks- och skogsbruksreporter. Dessförinnan många år som reporter på lokaltidning. Tycker att det bästa med jobbet är mötet med läsarna i deras verklighet och sedan få dela det med hjälp av text och bild.

Telefon: 010-184 44 25
Göran BerglundReporter lantbruk

Yrkesverksam journalist sedan 1987. Under över 20 år sportchef respektive rättsreporter på Nya Lidköpings-Tidningen. Började 2009 på Land Lantbruk med placering i Skara.

Telefon: 010-184 42 83
Johan SedeniusReporter lantbruksekonomi

Ekonomi- och nyhetsjournalist sedan drygt 30 år. Examen från Journalisthögskolan i Stockholm (JMK). Erfarenhet från bland annat DN, SvD, TT, landsortspress samt branschpress med inriktning på livsmedelssektorn. På LRF Media sedan 2015.

Kristina HansénReporter lantbruk

Agronom inom landsbygdsutveckling med förkärlek för djur i allmänhet och får i synnerhet. Lyfter gärna goda exempel inom animalieproduktionen men blundar inte för problemen. Tillbringar mycket tid på familjens gård på upplandsslätten.

Telefon: 073-3308769
Maria GramerRedaktör Land Skogsbruk

Journalist sedan drygt 30 år med bred redaktörserfarenhet från bland annat Svenska Dagbladet, TT och diverse branschtidningar. Har under mina år i branschen haft förmånen att få bevaka inrikespolitik, näringsliv och kultur - och nu lära mig ännu mer om skogsbranschen. Jag delar min tid mellan Stockholm och Hälsingland där jag är uppväxt och familjen har ett gäng Helsingefår och skog att ta hand om.

Telefon: 070-586 50 74
Gunilla AnderPolitisk reporter med EU-inriktning

Jag bevakar de politiska beslut som formas i Stockholm och i Bryssel och som svenska lantbrukare får känna effekterna av i sina företag. Min ambition är att ge en tidig idé om vart politiken är på väg så att bonden vet vad som väntar runt hörnet.Efter journalistexamen och studier i statskunskap och ekonomi har jag i drygt 30 år bevakat samhälle och politik för olika nyhetsmedier. Jag kom till Land Lantbruk 2000. Tidigare bl a: Helsingborgs Dagblad, Arbetet, Expressen och Förenade Landsortstidningar.

Telefon: 010-184 42 76
Maria ZanderDigitalt ansvarig landlantbruk.se, reporter

Telefon: 072-974 47 27