Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Politik 27 april 2018

Bucht om tillväxtbolaget: ”Klockrent”

– Klockrent, är landsbygdsminister Sven-Erik Buchts (S) kommentar till satsningen på det nya tillväxtbolaget med riskpengar till lantbruket.

 Sven-Erik Bucht (S) lovordar det nystartade tillväxtbolaget i branschen.
Sven-Erik Bucht (S) lovordar det nystartade tillväxtbolaget i branschen. FOTO: Sören Andersson

– Det är klockrent med tanke på den livsmedelsstrategi vi har att få svenskt kapital att arbeta för näringen, säger han till Land Lantbruk.

Huruvida det kan bli aktuellt att staten engagerar sig i bolaget låter Sven-Erik Bucht däremot vara osagt.

– Det är för tidigt att säga. Vi har gått in med extra kapital både till Almi och till Norrlandsfonden för att de ska kunna ta högre risk. De gröna näringarna kan söka kapital även därifrån, konstaterar Sven-Erik Bucht.

”Väldigt bra alternativ”

Han anser att branschens tillväxtbolag visar vägen framåt och säger sig vara säker på att fler privata aktörer kommer att vilja ansluta.

– Det finns en ambition hos många företagare i de gröna näringarna att utöka sin verksamhet och jag vet att det inte alltid är så lätt att få bankfinansieringen för sådant. Det finns investeringsstöd med statliga medel och de är inte obetydliga. Delar kan man förstås finansiera med banklån och så kan ett sådant här tillväxtbolag, som jag förstår det, gå in med toppfinansiering. Ett väldigt bra initiativ, säger Sven-Erik Bucht.

LÄS MER: LRF startar nytt gemensamägt tillväxtbolag

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen