Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Politik 22 januari 2019

Buchts statssekreterare får nytt jobb

Sven-Erik Buchts statssekreterare Elisabeth Backteman får ett nytt uppdrag. Klart är även att Bucht också lämnar sin riksdagsplats.

 Elisabeth Backteman, slutar som statssekreterare Näringsdepartementet.
Elisabeth Backteman, slutar som statssekreterare Näringsdepartementet. FOTO: Kristian Pohl/Regeringskansliet

När Jennie Nilsson i går utsågs till ny landsbygdsminister i Näringsdepartementet med ansvar för bland annat jordbruk, skog, jakt och fiske, så medförde det byte även på andra politiskt tillsatta poster.

Bakgrund på Vattenfall

Elisabeth Backteman har som statssekreterare haft en central funktion i näringsdepartementets arbete med bland annat jordbrukspolitiken Cap. Nu blir hon i stället statssekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg. Hon ersätts av Per Callenberg, 38, biträdande chef på regeringens samordningskansli, och med en bakgrund på bland annat Vattenfall.

Bucht lämnar riksdagen

Det bekräftas nu att Sven-Erik Bucht (S) även kliver av riksdagen och slutar med heltidspolitiken. I höstas återvaldes Bucht till riksdagen som etta på Norrbottens S-lista. Han var då redo att ställa upp ännu en mandatperiod som landsbygdsminister.

När statsminister Stefan Löfven i stället utsåg Jennie Nilsson, 46, från riksdagens näringsutskott till minister så valde Sven-Erik Bucht, 64, att tacka för sig.

LÄS MER: Bucht lämnar regeringen – Jennie Nilsson tar vid som landsbygdsminister

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen