Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Politik 11 september 2018

C efter valframgången: Kraftiga stödåtgärder efter torka och bränder

Centerpartiet kommer att lyfta de gröna näringarnas frågor under mandatperioden. Prioriterat är kraftfulla stödåtgärder efter torka och bränder, säger riksdagsledamoten Kristina Yngwe (C).

 Kristina Yngwe, Centerpartiet.
Kristina Yngwe, Centerpartiet. FOTO: Centerpartiet

Vad betyder framgången i valresultatet för ditt partis möjligheter att driva sin jordbruks- och skogspolitik?

– Ett starkare Centerpartiet stärker såklart möjligheten för oss att driva dessa frågor, konstaterar Kristina Yngwe som i fyra år har varit vice ordförande i riksdagens miljö- och jordbruksutskott.

Vilken fråga är högst prioriterad för ert parti?

– Centerpartiet har en bred reformagenda som spänner över flera politikområden. Den är för grön tillväxt, fler jobb och ökad trygghet i hela landet.

Åtgärder efter torkan

Vad behöver göras inom just de gröna näringarna?

– Inom de gröna näringarna behövs kraftfulla stödåtgärder för de svenska bönderna som drabbats av sommarens torka och bränder. Andra viktiga reformer handlar om stärkt äganderätt för skogsägare och långsiktigt stärkt konkurrenskraft hos lantbruksföretagen.

Hur många ledamöter kan Centern tänkas få i riksdagens miljö- och jordbruksutskott?

– Det går inte att sia om redan nu eftersom valresultatet inte är helt klart ännu, men eftersom det här är prioriterade frågor för Centerpartiet kommer vi självklart göra det vi kan för att få så stort inflytande som möjligt.

LÄS MER: Klickbar karta – så blev valresultatet där du bor

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen