Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Politik 13 mars 2019

Förundersökning inledd mot Eskil Erlandsson

Åklagare har inlett en förundersökning för att utreda de misstankar som framkommit mot förre landsbygdministern Eskil Erlandsson (C).

 En förundersökning har inletts mot tidigare landsbygdministern Eskil Erlandsson (C) efter anklagelser om sexuella ofredanden.
En förundersökning har inletts mot tidigare landsbygdministern Eskil Erlandsson (C) efter anklagelser om sexuella ofredanden. FOTO: Hans Runesson

Fyra moderata riksdagsledamöter har anklagat Erlandsson för sexuella ofredanden.

Åklagarmyndigheten skriver i ett pressmeddelande att man närmast kommer att förhöra de riksdagsledamöter som sagt sig ”blivit utsatta av beröringar eller närmanden” från honom.

Har lämnat riksdagsuppdraget

Myndigheten namnger inte Erlandsson i pressmeddelandet, men bekräftar för TT att ärendet handlar om den förre ministern. Utredningen rör sexuellt ofredande, men ingen person är i nuläget misstänkt för brott.

Eskil Erlandsson lämnade sina riksdagsuppdrag i torsdags förra veckan på uppmaning av sitt parti. Orsaken uppgavs vara ett oacceptabelt beteende mot kvinnliga moderata riksdagsledamöter, varav en är Cecilie Tenfjord-Toftby.

”Ingen anledning att misstro kvinnorna”

Enligt henne handlar det om identiska historier vid middagar eller luncher där kvinnorna oönskat fått en hand på låret.

Centerns gruppledare Anders W Jonsson har träffat de fyra kvinnorna.

– De har beskrivit för mig precis vad som hänt och jag har ingen anledning att misstro dem. Det här är något som ligger mycket tydligt bortom gränsen för det acceptabla, har Jonsson sagt till TT.

TT har sökt Centerpartiet för en kommentar om förundersökningen.

LÄS MER: Eskil Erlandsson lämnar riksdagen omedelbart

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen