Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Politik 28 mars 2018

Mp lovar beskatta importerat "fulkött"

Miljöpartiet går till val på att beskatta importerat "fulkött "som producerats med slentrianmässig användning av antibiotika.

 Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin.
Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin.

Det avslöjade partiets språkrör Isabella Lövin, i dag på en presskonferens.

Trots att svenska bönder är ledande vad gäller en sund djurhållning och att antibiotika endast ges till sjuka djur, så måste svenska bönder slåss med ”fulkött”. Det vill säga billigare importkött som producerats med andra metoder, förklarade Miljöpartiet valutspelet idag på Bögs gård i Sollentuna.

Mot antibiotika

Under nästa mandatperiod vill Miljöpartiet införa en skatt på sådant kött där antibiotika använts regelmässigt vid uppfödningen. Något som skapar antibiotikaresistens och bidrar till orättvisa spelregler för djuruppfödarna.

Utländska producenter

Vid presskonferensen betonade Lövin att skatten är riktad mot utländska köttproducenter. Hon konstaterade vidare att Sverige är det land där antibiotika används minst i djuruppfödningen, och att Sveriges bönder därför utsätts för orättvis konkurrens.

– Antibiotika används för att hålla kostnaderna nere i djurhållningen och produktionen så att djuren inte blir sjuka och håller sig vid liv fram till slakt. Men vi behöver minska användningen av antibiotika, säger Isabella Lövin i Aftonbladet.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen