Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Politik 10 september 2018

”Ny regering får inte glömma bort följderna av torkan”

– Oavsett vilken regering det blir så måste den hålla i och prioritera följderna av sommarens torka, säger Emilia Astrenius Widerström, ordförande för LRF Ungdomen.

 Emilia Astrenius Widerström, ordförande för LRF Ungdomen.
Emilia Astrenius Widerström, ordförande för LRF Ungdomen. FOTO: SÖREN ANDERSSON

Ett jämnt valresultat, två helt jämna block och ett starkare Sverigedemokraterna. Hur påverkar det landets lantbrukare och skogsägare?

– Vi får sitta still i båten och avvakta vilka som kommer att bilda regering, säger Emilia Astrenius Widerström.

Är det något i valresultatet som överraskar?

– Jag tycker att det är förvånande att Vänsterpartiet fick så många röster. Det är också lite oroande eftersom det partiet inte delar vår syn på äganderätt. Miljöpartiet lyckades också hålla sig kvar i riksdagen vilket jag tror beror på att klimatfrågan fick ett större utrymme på grund av den här sommarens torka.

PREMIUM-LÄSNING: Sverigedemokraterna i majoritet i Skånes kommuner

Vad hoppas du av en kommande regering?

– Jag hoppas att oavsett vilka partier som bildar regering så får den inte glömma bort följderna av sommarens torka och jag hoppas att den värnar äganderätten.

Emilia Astrenius Widerström ser att det kan finnas fördelar med både en fortsatt rödgrön regering och en ny alliansregering.

– Det ger ändå en viss stabilitet om regeringen sitter kvar en mandatperiod till och att man fullföljer det som beslutats, till exempel livsmedelsstrategin. Å andra sidan tror jag att en alliansregering skulle sympatisera mer med våra frågor, säger Emilia Astrenius Widerström.

LÄS MER: Klickbarkarta – så blev valresultatet där du bor

Relaterade artiklar

Till toppen