Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Politik 20 september 2017

Oppositionen: "Tystnad om jordbruket"

Bränt valfläsk och en bedövande tystnad om jordbrukets lönsamhet. Det är ett par av oppositionens omdömen om regeringens höstbudget.

”När S-MP-regeringen genom sin budgetproposition överhettar ekonomin hamnar många politikområden i ett spöregn av pengar. Men på det svenska jordbruket duggar det knappt” säger Kristdemokraternas landsbygdspolitiske talesperson, Magnus Oscarsson, i ett uttalande.

Han pekar på att det saknas åtgärder för att öka livsmedelsproduktionen, finansiering för att öka lönsamheten och konkreta förslag för att minska regelkrånglet.

”Slösar bort högkonjunkturen”

Emil Källström, Centerpartiets ekonomisk-politiska talesperson, anser att regeringen slösar bort en högkonjunktur och missar chansen att genomföra reformer för att stoppa klyvningen av Sverige.

”Regeringen har höjt skatterna på jobb i tre år, sedan avslutar de med spridda skurar av satsningar inför valet. Dessutom riskerar regeringen bränna pengar de inte har, när de använder ett reformutrymme till stor del byggt på glädjekalkyler. Det är inte trovärdigt. Valfläsket osar bränt”, säger Emil Källström i ett pressmeddelande.

Moderaterna kritiserar regeringen för att inte fokusera på de stora samhällsproblemen. Liberalerna är inne på samma linje och anser att regeringen blundar för att Sverige glider isär.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen