Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Politik 11 september 2018

Tysklind tappar riksdagsplats

Liberalen Lars Tysklind från Strömstad mister efter valet sin riksdagsplats och platsen som ledamot i miljö- och jordbruksutskottet.

 Liberalen Lars Tysklind förlorar sin riksdagsplats.
Liberalen Lars Tysklind förlorar sin riksdagsplats. FOTO: Riksdagen

– Det var inte tillräckligt många som röstade på Liberalerna i den nybildade valkretsen Västra Götalands läns norra, säger han till Land Lantbruk.

”Mentalt förberedd”

Lars Tysklind har suttit i riksdagen sedan 2002 och har under de senaste tre åren varit Liberalernas talesperson i miljö- och jordbruksfrågor. Han är också partiets ledamot i Nordiska rådet.

– Jag har varit mentalt förberedd på detta. Det var bara att räkna, eftersom Liberalerna inte ökade något större så är det inte förvånande att det blev så här.

Politiker i Strömstad

Lars Tysklind är uppvuxen på landsbygden har parallellt med riksdagsuppdraget varit kommunpolitiker för Liberalerna i Strömstad. I vintras fyllde han 65 år.

– Jag ska fundera på vad jag vill välja att göra, säger han om den egna framtiden.

Inväntar resultat

Enligt Lars Tysklind är det inte klart vem i Liberalernas riksdagsgrupp som kommer att ta över ansvaret för frågorna som rör jord och skog. Vad gäller valet i allmänhet framhåller han att det till att börja med är viktigt att invänta slutresultatet. Det parlamentariska läget beskriver han som problematiskt.

– Men landet måste styras naturligtvis och jag tror att det krävs öppenhet. Man måste vara beredd att ge och ta från diverse håll för att det här ska fungera.

LÄS MER: Så blev valresultatet där du bor

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen