Precisionsodling tema på Borgeby fältdagar

Precisionsodling är temat för den stora mässan Borgeby fältdagar den 27 och 28 juni. Mässan ordnas vid Borgeby slott, två mil norr om Malmö.

Gropen, innan det blev en grop.
Gropen, innan det blev en grop. FOTO: MARCUS FRENNEMARK

På mässan vill man visa på den biologiska nyttan av all ny teknik och digitalisering och dess möjligheter för precisionsodling, berättar den mässansvarige Andreas Mårtensson. Optimerad produktion leder till högre produktion, bättre kvalitet, bättre odlingsnetto, mindre miljöpåverkan och resurseffektivare odling.

Bland annat har man anlagt en demonstrationsodling med fokus på varierad precisionsodling.

Fler utställare

Antalet utställare är fler än någonsin, över 440, på det som är norra Europas största fältmässa. Och runt om alla tält med montrar pågår som vanligt demonstrationer av odling och behandling i fält och odlingstunnlar, samt maskinvisningar och traktorparad. Den som vill vila benen har sätta sig och lyssna på något spännande seminarium.

Olika jordar i Gropen

Till Gropen har mässan flyttat 90 ton mellanlera och lätt sandjord från Kristianstadstrakten. När man går ner i gropen är det alltså Kävlingejord på ena sidan och Kristiastadsjord på andra sidan. I år vill Borgeby fältdagar visa effekten av kalk och fosforgivor. 

Träffa Land Landbruk

Du är välkommen att hälsa på Land Lantbruk på Borgeby Fältdagar! Chefredaktör Anna Bratt finns på plats i LRF Medias monter A149 klockan 10 på onsdag och torsdag.

Läs mer: Nu blir deras mässamarbete gränslöst