Skogsboken visas upp på Elmia Wood

Susanna Lundell, tf chefredaktör för Land Lantbruk och Land Skogsbruk, och initiativtagare till boken Skogen – Den gröna tråden, svarar på varför Land Skogsbruk gjord en bok om den svenska skogen.

Susanna Lundell tf chefredaktör för Land Lantbruk och Land Skogsbruk, och initiativtagare till boken Skogen – Den gröna tråden.
Susanna Lundell tf chefredaktör för Land Lantbruk och Land Skogsbruk, och initiativtagare till boken Skogen – Den gröna tråden.

Kan jag köpa reportageboken på Elmia Wood?

– Ja. Det är jätteroligt, för vi får första gången möjlighet att visa upp boken på riktigt så att köpare kan hålla och bläddra i den innan de tar den med sig hem. Och extra roligt att vi får möjlighet att göra det till besökarna på den största skogsmässan, säger Susanna Lundell.

Vad är det för bok?

– Det är en reportagebok där familjeskogsägare i hela Sverige får chansen att berätta om sitt skogsbruk och hur de ser på sitt skogsägande. I boken presenteras också på ett snyggt och enkelt sätt fakta och statistik om Sveriges skogsägare.

Varför har ni gett ut boken Skogen – Den gröna tråden?

– Vi tyckte att familjeskogsägarna inte syntes i den intensiva skogsdebatten trots att de är nästan hälften av alla skogsägare. Därför ville vi lyfta fram exempel på olika slags skogsägare runt om i landet och låta dem komma till tals.

Hur har intresset för boken varit?

– Stort. I boken är det med skogsägare med från Jukkasjärvi i norr till Ystad i söder och på en del platser har lokalmedia uppmärksammat boken. När det gäller försäljningen har boken gått bra via landshopping.se och sålt slut på internetbokhandlarna Bokus och Adlibris. Den har också fått fina recensioner i bibliotekens egen tidning vilket gjort att många bibliotek har köpt in boken.

Var på Elmia Wood kommer man att kunna hitta boken?

– Den kommer att finnas i LRF Jönköping/Sydosts monter. Där kommer man att kunna köpa boken och få ett exemplar av den senaste tidningen. Våra reportrar kommer också att titta in i montern, säger Susanna Lundell.

LÄS MER: Köp boken här!