Skogsvårdsentreprenörer kan vinna nytt pris

Det nyinstiftade priset The Silvicultural Award ska belöna framgångsrika skogsvårdsentreprenörer. Förutom utmärkelsen får vinnaren också 5 000 kronor.

Med The Silvicultural Award vill Skogforsk tillsammans med Skogs-Elmia lyfta fram duktiga skogsvårdsentreprenörer.
Med The Silvicultural Award vill Skogforsk tillsammans med Skogs-Elmia lyfta fram duktiga skogsvårdsentreprenörer. FOTO: ISTOCK

Duktiga skogsentreprenörer har sedan tidigare kunnat tävla om Golden Logger-priset. Nu införs även en liknande utmärkelse för skogsvårdsentreprenörer, The Silviculture Award. Tävlingen arrangeras av Skogforsk, det svenska skogsbrukets forskningsinstitut, tillsammans med Elmia.

Belöna den som är ett föredöme

Syftet med priset är att lyfta fram skogsvårdsentreprenörer som jobbar med föryngring, röjning och markberedning, och belöna de som är duktiga och är ett föredöme i branschen. En jury, som utses av Elmia, tittar även på faktorer som ekonomi, ledningsfilosofi och tjänsteutbud.

Vem som helst kan från och med nu, och fram till den 31 mars nominera duktiga skogsentreprenörer till tävlingen ”The Silviculture Award 2019” på Skogs-Elmias hemsida. Priset delas ut på SkogsElmia den 6–8 juni 2019.

Läs mer: Mats är mångfaldens mästare

Läs mer: Familjeföretaget som kan allt om skog