Sveaskog får ny kommunikationschef

Sveaskog har utsett Helene Samuelsson till ny kommunikationschef på Sveaskog, samtidigt som den nuvarande HR- och kommunikationsstaben delas upp i två.

FOTO: SVEASKOG/ISTOCK

Helene Samuelsson tillträder den 15 oktober. Samtidigt så delas den nuvarande staben HR och Kommunikation upp i en HR- och en kommunikationsstab, där Helene Samuelsson blir chef för den senare. Hon kommer från Preem där hon har varit har arbetat sedan 2007 i flera kommunikations- och marknadsrelaterade roller.

- Jag ser fram emot min nya roll och att börja arbeta i en av Sveriges mest innovativa och spännande branscher, säger Helene Samuelsson, i en skriftlig kommentar.

Flera utmaningar

Samtidigt har Sveaskog har stora utmaningar att säkerställa att företaget är en attraktiv arbetsgivare även i framtiden. Det är viktiga satsningsområden för Sveaskog som arbetsgivare och affärspartner, uppger Sveaskogs VD Per-Olof Wedin.

– Därmed behöver Sveaskog fokusera tydligare på sin kommunikation och växla upp den externa kommunikationen för att öka kunskapen om och förtroendet för skogsbruket. I detta arbete kommer Helene att bidra med värdefull kompetens genom sin bakgrund och erfarenhet, säger han.

LÄS OCKSÅ: Sveaskog växer - trots minskande leveranser