Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag

Svepet

7 juni 2017

God morgon! I dag, onsdag, rapporterar vi om skogsmässan Elmia Wood och att landets länsstyrelser har blivit något mer återhållsamma med att förbjuda människor att hålla djur. Ta även del av artikeln om allvaret med fyrhjulingar och barns faktiska körförmåga och följ med på en tur till Japan där regeringen vill se nya sätt att odla grönsaker.
Cecilia Corfitsen

FOTO: Pierre Kjellin

Elmia Wood större än någonsin

I dag drar världens största skogsmässa i gång, Elmia Wood, i skogarna söder om Jönköping. 50 000 besökare från ett 50-tal länder förväntas besöka mässan som i år blir större än någonsin. Det kommer även att bjudas på många föreläsningar och utställningar.

En av de som ställer ut på mässan är Svensk Skogsdata som just lanserat ett digitalt system för att kunna spåra trädens ursprung.

Artikeln om att kunna spåra trädens ursprung hittar du här (Land Skogsbruk)Läs mer om Elmia Wood här (Land Skogsbruk)

Dagsprogrammet för Elmia Wood innehåller shower, tävlingar, prisutdelningar, mingel och många olika seminarier.

Här hittar du schemat för Elmia WoodATL sänder live alla dagar under mässan (ATL)

Färre djurförbud 2016

Landets länsstyrelser har blivit mer återhållsamma med att förbjuda människor att hålla djur. ATL har granskat siffrorna för 2016, som visar att Skåne fortfarande är det län där flest djurförbud i Sverige utfärdas. 2015 utfärdade man 82 djurförbud, förra året 57.

Läs mer om utfärdade djurförbud (ATL)


”Skärp insatserna för fossilfria fordon”

Styrmedlen inom Bilen, Bränslet och Beteendet är för svaga för att skynda på omställningen som krävs för att gå i mål 2030 med en fossiloberoende fordonsflotta, där klimatpåverkan minskat med 70 procent. Det skriver företrädare för skogsföretag, forskare och tankesmedjan Fores i DN Debatt.

Läs mer i DN Debatt här (Dagens Nyheter)

Fyrhjulingar ingen leksak

I fyra av tio olyckor med fyrhjulingar är det barn under 15 år som skadats och behöver uppsöka akutvård. Studien från SLU visar att det är vanligt förekommande att föräldrar överskattar sina barns körförmåga.

”Okunskapen är väldigt stor även om föräldrar vill väl” (Land Lantbruk)

Aktuellt från LRF

Investera i dig själv!

När investerade du i dig själv senast? Gå LRFs företagarakademi när och var det passar dig bäst. Kurserna är digitala och finns även som ljudböcker. Ägarskifte, förhandlingsteknik, riskanalys och resurseffektivisering är några av avsnitten.

Läs mer om LRFs företagarakademi här!

Utblick: Nya sätt att odla grönsaker i Japan

Japan vill stimulera företagande och forskning kring nya sätt att odla grönsaker. Regeringen planerar nu en kraftig sänkning av fastighetsskatten för växthusodlingar, för att på så vis råda bot på stora förluster och minska risken för nedläggningar.

Industrilokaler blir grönsaksfabriker (ATL)

Till toppen