Sveriges snyggaste bondetatuering utses

Har du en eller flera tatueringar med koppling till livet som lantbrukare? Då ska du vara med och att tävla om titeln "Sveriges snyggaste bondetatuering".

Första pris är Arvid Nordquist The Black One kapselmaskin från K-fee System.
Första pris är Arvid Nordquist The Black One kapselmaskin från K-fee System. FOTO: PRESSFOTO

Har du Sveriges snyggaste bondetatuering? Kanske en favoritko eller en gammal Volvo BM? Missa då inte chansen att vara med i tävlingen om titeln "Sveriges snyggaste bondetatuering".

Gör så här:

Ta en bild på din tatuering och publicera den på ditt Instagramkonto tillsammans med en kort beskrivning vad den betyder för dig och hashtaggen #bondetatuering.

Och du, missa inte att kontot måste vara öppet för att vi ska kunna se din bild.

Det går också bra att skicka in din bild via e-post till fof@landlantbruk.se.

Vi vill ha ditt bidrag senast den 8 november, så skicka in ditt bidrag nu!

Vinn kaffemaskin

[bild]

Ett urval av tatueringarna kommer att presenteras på vår webb och i Land Lantbruk. Vår jury utser sedan en vinnare. Första priset är Arvid Nordquist The Black One kapselmaskin från K-fee System.

Bläck och nålar

Någon som visar vem hon är och vad hon står för med hjälp av bläck och nålar är Emilia Widerström Astrenius, ordföranden i LRF Ungdomen.

Bland det första man lägger märke till när man ser Emilia Widerström Astrenius är hennes färgglada hår och tatuerade armar.

– Det är många som vill prata om tatueringarna när jag är ute. De är det första folk ser och det är en väldigt bra samtalsöppnare för dem som inte vet vem jag är, säger hon.

En hel ärm med lantbrukmotiv

Redan som artonåring skaffade hon sin första tatuering. Då fick en kompis som hade tatuerardrömmar teckna tre nyckelpigor på Emilias ena arm. De skulle symbolisera tur och var och ett av henne syskon. I dag har det tillkommit fler gaddar men nu med inriktning på lantbruk.

– Det ska bli en lantbrukssleeve, säger Emilia och rullar upp ärmen på sin klänning för att visa vad som ska bli en hel arm täckt av lantbruksillustrationer.

Första pris är Arvid Nordquist The Black One kapselmaskin från K-fee System.
Första pris är Arvid Nordquist The Black One kapselmaskin från K-fee System. FOTO: PRESSFOTO

Superkvinna bär mjölk

På axeln står superhjältinnan Wonder woman med två stora mjölkkärl i vardera hand.

– Jag är intresserad av tecknade seriefigurer och är ett jättestort fan av Marvelfilmerna. Wonder woman är den första kvinnliga seriehjälten och en riktig frontfigur. Därför fick hon bli min första lantbrukstatuering.

Rockabillystil

Tatueringarna är utförda i stilen "Old School" som inspirerats av amerikanskt 50 och 60-tal, precis som Emilia Widerström Astrenius egen rockabillystil.

"100 percent beef, old fashioned hamburger, naturally healthy" står det på engelska på hennes arm. Och därunder, står en SRB-ko.

– Den tatueringen gjorde jag spontant på en tatueringsmässa. Det var viktigt att det var en SRB. Först var jag tveksam till att tatueraren skissade upp henne med horn men tyckte ändå att det passade ganska bra med den lite gammaldags stil jag vill ha, säger hon.

Vad blir nästa lantbrukstatuering?

– Jag har inte riktigt bestämt mig än. I oktober är det tatueringsmässa i Skövde och jag funderar på en traktor eller en gris. Men det här med traktorer är ju lite känsligt. Jag är väldigt intresserad av Fendt men på jobbet har de bara John Deere så det skulle nog bli lite dålig stämning om jag kom med en Fendt på armen, säger hon och skrattar.

LÄS MER: Bidragen strömmar in till "snyggaste bondetatueringen"