Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Teknik 4 oktober 2018

Axima hoppas på 800 besökare under demodagar

Återförsäljaren Axima gör under fredagen och lördagen sin kanske största demosatsning och bjuder in branschen till Hasslösa flygfält mellan Lidköping och Skara.

 Lantbrukaren Jan Emilsson äger fastigheten där Hasslösa flygfält ligger och var den som kom med förslaget om maskindemo.
Lantbrukaren Jan Emilsson äger fastigheten där Hasslösa flygfält ligger och var den som kom med förslaget om maskindemo. FOTO: Anders Fällman

– Det är åtminstone tio år sedan vi gjorde något i den här storleksklassen. Om bara vädret är med oss hoppas jag på 600–800 besökare och att lantbrukarna gör det till en familjeutflykt, säger Aximas VD Carl Lindell.

Testa olika funktioner

Axima är ett maskinhandelsföretag med försäljning på elva orter i västra och södra Sverige. I veckan har traktorer och andra maskiner körts till flygfältet både på transporter och på landvägen.

– Under torsdagen har vi internutbildning vilket ger våra medarbetare chansen att testa olika funktioner i fält. Sedan tar vi emot allmänheten på fredag och lördag, berättar Carl Lindell.

Maskiner kan provköras

Demon erbjuder traktorer på 80–450 hästkrafter med maskiner och redskap från Multiva, Maschio, Pöttinger, Kerner, Case IH, New Holland och He-Va. Det blir även demo på vallmaskiner från Pöttinger.

 Carl Lindell, VD för Axima, hoppas på uppemot 800 besökare under maskindemon på fredag och lördag.
Carl Lindell, VD för Axima, hoppas på uppemot 800 besökare under maskindemon på fredag och lördag. FOTO: Pressbild

Därutöver har Axima lastmaskiner och grävmaskiner från JCB och Pick-up samt transportbilar från Isuzu och Fiat för provkörning.

Banor hyrs ut

Fastigheten med den tidigare militärflygplatsen ägs av lantbrukaren Jan Emilsson och det var också han som kom med initiativet till demodagen.

– Banorna kommer inte att rivas upp utan används till uthyrning för framför allt träningskörning med bilar och till lagringsplatser. Det är inga grannar som störs av den här typen av verksamhet, konstaterar Jan Emilsson.

Tvåbandarna kan intressera

En av attraktionerna blir möjligheten att provköra en klass 1-traktor som får köras i 50 kilometer i timman på väg och kräver C-körkort.

– Något som jag också tror kommer intressera många är tvåbandarna från New Holland och Case IH. Med band bak slipper man dubbelmontage och kan gå från 4,5 till dryga 3 meters bredd, säger Carl Lindell.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen