Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Teknik 10 januari 2018

Claas utökar i Mälardalen

Nu har Claasimportöreren Swedish Agro Machinery rett ut representationen i Mälardalens spannmålsbygder. Service- och försäljningsanläggningen byggs i Enköping. Den blir nav för servicebilar. En bil stationeras i Norrtälje.

 Claas traktor och tröska.
Claas traktor och tröska. FOTO: Per Emgardsson

Claasimportöreren Swedish Agro Machinery etablerar en serviceanläggning i Enköping i Mälardalen. Anläggningen på Myran-området intill E18 tas i drift våren 2018. Den har plats för tre säljare, två mobila servicetekniker, en verkstadschef och en reservdelssäljare.

Kunder i Uppland och Västmanland

Men redan nu är verksamheten i full gång, baserat på servicebilar. Verkstadschef är Tor-Björn Mattsson. Anläggningen får ett stort lager av reservdelar och ska serva och sälja maskiner hos kunder i Uppland och Västmanland.

Flera av de anställda har tidigare arbetat med Claasmaskiner. Sedan december finns en servicebuss skött av serviceteknikern Håkan Olsson i Norrtälje.

”Viktigt lantbruksdistrikt”

– Mälardalen är ett viktigt lantbruksdistrikt och Enköping ligger bra till geografiskt. Vårt mål är att växa starkt men stabilt och alltid ha hög service. Målet är att vi så småningom ska kunna ha runt 10 till 12 personer på serviceavdelningen i Enköping, säger regionchef Magnus Karlsson.

LÄS MER: Nu har Claas en ny partner

Relaterade artiklar

Till toppen