Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Teknik 19 juni 2017

Flytande ö skapar intresse för grödor i New York

Swale är en mobil flytande ö som ger New York-bor fri tillgång till nyttig och näringsrik mat. Genom att skapa ett intresse för ekologisk odling ska New York bli en nyttigare stad.

FOTO: Mostphotos

Ön Swale som nu ligger i Manhattans vatten, är grundad av konstnären Mary Mattingly och utformades förra sommaren som ett experimentellt konstverk. Genom donationer från bland annat från ciderföretaget Strongbow har ön öppnat upp som ett sätt att göra New York till en nyttigare stad. Det skriver Huffington Post.

Skapa intresse för ekoodling

Swale ligger på en pråm och syftar till att ge New York-bor tillgång till en miljö de vanligtvis inte besöker. Det handlar även om att skapa ett starkare intresse för ekologisk odlade grönsaker för en stad som annars är extremt beroende av att ta in importerad mat.

Allt är gratis

På Swale är allt gratis, besökare får plocka med sig hur många grönsaker och frukter de önskar. De kan även delta i fröutbytesprogram och det finns även en kock på plats som tipsar om maträtter besökarna kan laga utifrån de grödor de får med sig hem i väskan.

Kolla in filmen om Swale här!

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen