Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Teknik 29 januari 2018

Framtidens jordbruk behöver ingenjörsagronomer

Precisionsjordbruket kräver agronomer som även kan teknik, anser en forskare vid universitetet i Davis, Kalifornien.

 Christian Nansen, University Davis, Kalifornien, deltog på Plantekongres 2018.
Christian Nansen, University Davis, Kalifornien, deltog på Plantekongres 2018. FOTO: Per Emgardsson

– Jordbruket får i framtiden ett stort behov av agronomer med både agronomiskt och teknologiskt kunnande. Det är otroligt viktigt att den traditionella åtskillnaden mellan ingenjörsutbildning och agronomutbildning minskar, säger Christian Nansen, forskarassistent i entomologi och nematologi vid universitetet i Davis i Kalifornien.

Han fortsätter:

– Vi behöver studenter med ett ben i båda lägren, som kan möta de utmaningar det är att använda analys av bilder för att styra drönare och robotar i framtidens lantbruk.

Drönare hjälper till

I sin egen forskning använder Christian Nansen drönarburna bredspektrumkameror för att med fjärranalys öka precisionen i jordbruket.

Anta att ett jordgubbsfält reflekterar ljus på olika sätt beroende på om plantorna är friska eller angripna. Lär man sig spektrumändringarna för en viss skadegörare skulle man kunna ”precisionsbomba” angreppet med nyttoinsekter släppta från andra drönare.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen