Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Teknik 26 september 2018

Här är de topprankade bidragen i Elmia Awards 2018

I år prisas tio lantbruksinnovationer med Elmia Lantbruk Innovation Award. Här finner du toppbidragen.

Förstapristagarna är:

Lely Discovery 120 Collector som med styrning från smartphone och läsplatta håller stallarna rena.

 Lelys rengöringsrobot är en av sju innovationer som tilldelats guldutmärkelser i årets Elmia Lantbruk Innovation Award.
Lelys rengöringsrobot är en av sju innovationer som tilldelats guldutmärkelser i årets Elmia Lantbruk Innovation Award. FOTO: Firmabild

Den tystgående och energieffektiva fläktanläggningen, BlueFan.

Kameran ProGrow som övervakar tillväxten hos slaktsvin.

Korrigerar spridare

Bland topplaceringarna finns också Amazone WindControl som automatiskt korrigerar centrifugalspridaren efter vindstyrka och vindriktning.

 ProGrow övervakar tillväxten hos slaktsvin.
ProGrow övervakar tillväxten hos slaktsvin. FOTO: Firnabild Skov

Amazone EasyCheck som hjälper föraren att kontrollera spridningsbilden för centrifugalspridare genom bildanalys i mobilen.

Redskapsarmen Greentec HXF 1802 som gör det möjligt att komma åt trånga utrymmen med till exempel stolpklippare, häckklippare och grensåg.

Samt systemet John Deere Connected Support – Expert Alerts som varnar när maskinkomponenter är på väg att haverera.

 Redskapsarmen Greentec HXF 1802 som gör det möjligt att komma åt trånga utrymmen med till exempel stolpklippare, häckklippare och grensåg.
Redskapsarmen Greentec HXF 1802 som gör det möjligt att komma åt trånga utrymmen med till exempel stolpklippare, häckklippare och grensåg. FOTO: Elmia

Tre silverutmärkelser

Strängläggaren Vicon Georake som möjliggör besparingar i bränsla, maskin och arbetstid med sin GPS-styrda sektionskontroll som exempelvis sköter vändtegslyft och körning i kilar.

Förarassistanssystemet, Q-companion, övervakar hur lastaren körs och meddelar om föraren gör fel. Det loggar också materialflödet på gården.

Koll och effektivitet

Appen Grain Cloud hjälper lantbrukaren att få bättre kontroll över sin utrustning och hjälper till med energieffektivisering på gården. Tjänsten samlar information från spannmålsanläggningens styrsystem och visar bland annat vilka maskiner som är i gång och om något avviker från det normala.

Läs mer: Här är alla nominerade tekniknyheter till Elmia

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen