Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Teknik 5 mars

Mancel nytt europeiskt traktormärke

SIMA, PARIS:

Kinesiskägda YTO startar det nya traktormärket Mancel i Europa. Det europabyggda märket ska hjälpa företaget in på europamarknaden.

 Mancel är ett nytt europeiskt traktormärke från kinesiska YTO.
Mancel är ett nytt europeiskt traktormärke från kinesiska YTO. FOTO: Per Emgardsson

Ägarna till kinesiska YTO uppger att de vill bredda sin närvaro på den europeiska traktormarknaden. Men YTO har alltför stark image av kinesiskt lågprismärke för att vara en bra inkörsport på europamarknaden. Därför lanserar YTO nu sitt nya traktormärke Mancel med en traktor i 120-hästarsklassen.

Ett namn med anor

Motorn är en italiensk steg V-motor från FPT och även transmissionen är europeisk. Namnet anses ha bra klang i Frankrike. En gång fanns korasen Mancelle med ursprung i trakten av staden Le Mans. Kanske har kineserna funnit en extra twist här, vid Le Mans ligger Claas stora traktorfabrik.

LÄS MER: Fjädrande planka krossar skidorna i tallriksredskapetLÄS MER: Nya innovationer med teknisk precision

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen