Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Teknik 28 november 2017

Mjuk ATV-störtbåge prisbelönt

Den mjuka och CE-märkta fyrhjulingsstörtbågen ATV Lifeguard har fått ett prestigefyllt australiskt pris för bästa arbetssäkerhetslösning.

Den eftergivliga ATV-störtbågen ATV Lifeguards vann i november den australiensiska utmärkelsen ”Bästa lösning på en arbetsrelaterad hälso- och säkerhetsrisk”.

Minskar skaderisken

Utmärkelsen delas ut av den medlemsägda organisationen National Safety Council Association (NSCA) som i sin motivering ansåg att det var utmärkt med en produkt som så uppenbart minskar risken för allvarliga skador för den som välter med en terränghjuling eller ATV. Man uppskattar att verksamma i det australienska jordbruket varje år spenderar ungefär 10 miljoner arbetstimmar som förare av terränghjulingar.

CE-märkt båge

Störtbågens tillverkare har nu fått bågen CE-märkt. Märkningen betyder att tillverkaren tar ansvar för att störtbågen uppfyller de arbetssäkerhets- och miljökrav som ställs inom EU.

Vid tester 2012 uppfyllde störtbågen brittiska standarder för överstörtningsskydd, BS150-12003-286/298 EEC and AS 163-2 (anpassad för ATV) test B5150.

Världens säkraste är målet

Organisationen NSCAs mål är att göra de australiensiska arbetsplatserna till världens säkraste. NSCA kan jämföras med Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande, NTF, fast på arbetssäkerhetsområdet.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen