Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Teknik 15 juli 2017

Nytt för vallen från Claas

HARSEWINKEL, TYSKLAND.

Claas presenterar nya tvårotorsträngläggare, Liner 1770/1800/1900 Twin. Twin innebär att maskinen antingen lägger två strängar eller en stor sträng i sidled. Rotorerna kan pendla fritt och lyfter alltid först i fronten för att inte dra upp jord.

 DCS_0020 Liner 1600 är en tvårotor strängläggare för sidoavläggning i en eller två strängar.
DCS_0020 Liner 1600 är en tvårotor strängläggare för sidoavläggning i en eller två strängar.

Rotorerna är också utrustade med 6-hjulschassi. För att arbeta optimalt i tungt material är rotorerna utrustade med grönmassepinnar, som med sin lätt framåtvinklade form lyfter grödan istället för att släpa den i marken.

Liner 320 är en enkelrotorsträngläggare för det mindre lantbruket, men med egenskaper som de större modellerna.

Levereras till nästa säsong

Volto 45, 55 och 65 är en serie mindre rotorvändare med arbetsbredder mellan 4,50 och 6,40 meter. De har som de större modellerna Permalink fingerkopplingar mellan sektionerna och Maxspread för bättre fördelning av materialet.

De stora butterflykrossarna kan nu utrustas med Auto slope control. Den ställer automatiskt in bandhastigheten för tvärmatarband och avlastning av slåtterenheterna efter den aktuella lutningen.

De nya vallmaskinerna börjar levereras till nästa säsong.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen