Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Teknik 24 oktober 2017

Ogräsfloran i telefonen

Med en ny app från Bayer har man alltid med sig en klipsk ogräsflora i telefonen. Appen Weedscout har precis släppts ut på praktik hos lantbrukare för att lära sig hur ogräs ser ut på olika platser. Samtidigt drillars telefonägaren i växtkännedom.

FOTO: Per Emgardsson

I framtiden kanske telefonen blir smartare än du själv, i varje fall på att känna igen ogräs. Bayer har nu gjort en telefonapp, Weedscout, som ska bli framtidens ogräsflora.

Tränar på mängder av ogräs

Appen har nu kommit så långt i sin utbildning att den kan släppas ut på praktik hos lantbrukare. Företagets förhoppning är att så många lantbrukare som möjligt tar så många bilder som möjligt med appen. Uppladdade i företagets datamoln får programvaran bakom Weedscout då möjlighet att träna på väldiga mängder foton av ogräs från olika platser.

Bidrar till växtkännedom

De data som alltid följer med bildfiler från telefonen, tidpunkt, gps-position och fototekniska uppgifter, bidrar till att programmet kan lära sig hur olika ogräs ser ut på olika platser vid olika tidpunkter. Belöningen till lantbrukaren är att den tränande appens svar ger hen en duvning i växtkännedom.

Svaret kommer promt, och klassat efter hur säker programmet är på att det är rätt. Ett klick på svaret visar mer fakta om ogräset samt ogräsets position på en kartbild.

PREMIUM: Land Lantbruk testar ogräsapp

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen