Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Teknik 8 december 2021

Programmerbar isobuskontakt vinner andra pris i Teknikutmaningen

Mattias Franzon hade tänkt skicka in den programmerbara isobuskontakten redan förra året men fick vänta på grund av åldersgränsen. Nu vinner han andrapriset i Teknikutmaningen med sin idé.

 Efter andraplatsen i Teknikutmaningen vill Mattias Franzon gärna ta idén om isobuskontakt vidare.
Bild 1/2 Efter andraplatsen i Teknikutmaningen vill Mattias Franzon gärna ta idén om isobuskontakt vidare. FOTO: Ida Franzon
Bild 2/2

– Det var lite oväntat. Jag skickade bara in och hade ingen ambition alls. Jag är glatt överraskad, det är väldigt roligt, skrattar Mattias Franzon när Land Lantbruk når honom efter beskedet om att han har vunnit andrapriset i Teknikutmaningen 2021.

Den programmerbara isobuskontakten är en idé som Mattias kom på när han för några år sedan köpte en kultivator som saknade Isobus. Varje gång redskapet kopplas till traktorn får då föraren manuellt ställa in exempelvis arbetsbredd, något som Mattias vill slippa med sin idé. Men vad som händer nu efter silverplatsen vet han inte än.

– Det skulle vara väldigt roligt att presentera idén för ett företag. Jag har bara kommit på behovet, men hur det ska tillverkas har jag ingen aning om. Men det vore synd om det rann ut i sanden.

LÄS MER: Läs mer om Mattias Franzons uppfinning här!LÄS MER: Läs om alla bidragen i årets tävling

Fakta andrapristagare

Namn: Mattias Franzon.

Bor: Grästorp.

Ålder: 51 år.

Produktion: Spannmålsodling.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen