Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Teknik 7 november 2017

Söderberg & Haak vill skapa Komatsu-centrum i Karlstad

Söderberg & Haak övertar den fastighet och den personal i värmländska Skåre som tidigare ingått i Peters Skogsmaskinförsäljning respektive Peters Lastmaskiner. Avsikten är att skapa ett Komatsu-centrum.

 Söderberg & Haak etablerar sig i Skåre norr om Karlstad genom övertagandet av Peters Skogsmaskinförsäljning och Peters Lastmaskiner. Tidigare ägaren Peter Carlsson, här med Söderberg & Haaks marknadschef Erik Thuring till höger, kommer att fortsätta som chef och försäljare under den närmaste framtiden.
Söderberg & Haak etablerar sig i Skåre norr om Karlstad genom övertagandet av Peters Skogsmaskinförsäljning och Peters Lastmaskiner. Tidigare ägaren Peter Carlsson, här med Söderberg & Haaks marknadschef Erik Thuring till höger, kommer att fortsätta som chef och försäljare under den närmaste framtiden. FOTO: Pressbild

Övertagandet av lokaler, personal och inkråm skedde nu vid månadsskiftet och verksamheten kommer att gå under namnet Söderberg & Haak Karlstad AB.

– Det blir en av de finaste verkstäderna som vi har i vår organisation. Den byggdes för bara fyra år sedan för att kunna serva tung entreprenad med högt i tak och stora traverser, berättar Erik Thuring, marknadschef på Söderberg & Haak.

”En profil i branschen”

Den tidigare ägaren Peter Carlsson, 61, ska arbeta kvar som chef under åtminstone två år framöver. De totalt tio anställda fortsätter precis som tidigare.

– Peter är ett välkänt namn och en profil i branschen. Han blir en trygghet för både personal och kunder nu när vi som ny ägare kommer in med nya produkter, menar Erik Thuring.

Söderberg & Haak fanns tidigare i Värmland genom sitt samarbete med Maskin Väst och Sunne Bil & Maskin, men det blev uppsagt för två år sedan när företaget fick beskedet att det skulle tappa agenturerna för Case och New Holland.

”Skåre ett Komatsu-centrum”

När man nu återkommer i regionen är det i första hand för att serva och sälja hela Komatsus entreprenadprogram, men förstås också Söderberg & Haaks program av lantbruksmaskiner med bland andra Deutz-Fahr traktorer och tröskor, Krone vallmaskiner, Amazone växtodlingsmaskiner samt Dal-Bos vältar och jordbearbetningsredskap.

– Vi tänker oss Skåre som ett Komatsu-centrum med fokus på serviceorganisationen. För att kunna sälja måste man vara bra på eftermarknaden och därför vill vi börja i rätt ända, säger Erik Thuring.

Finns på tre håll i Västergötland

Peter Carlsson har tidigare haft egen import av det kinesiska entreprenadmärket Liugong.

Genom etableringen utanför Karlstad har Söderberg & Haak ringat in Vänern tämligen väl. Företaget finns på tre orter i Västergötland samt i Dalsland och med ett servicesamarbete i Säffle.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen